Saturday, August 1st, 2015



- It is currently Fri Jul 31, 2015 9:27 pm

All times are UTC - 4 hours


Jump to:  


Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 
Author Message
1.6 TURBO
PostPosted: Sat Jul 12, 2014 4:48 pm 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Jul 11, 2003 3:19 pm
Posts: 110
I need a transmission for a Local Legacy Turbo Model BL5

Tranny number: TG5C7CWAAA

Anybody have experience using a Japan (JDM) Tranny on a local legacy?

I understand that i have to get a Singapore (SDM) Tranny replacement.

767-8919


Share on FacebookShare on Twitter
Top
 Profile  
 
1.6 TURBO
PostPosted: Mon Jul 14, 2014 8:53 am 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Jul 11, 2003 3:19 pm
Posts: 110
BUMP!!!


Top
 Profile  
 
jadakiss
PostPosted: Sun Jul 20, 2014 11:55 am 
Offline
Sweet on this forum

Joined: Mon Jan 21, 2008 6:05 pm
Posts: 366
Location: Poor ISSA :-(
Hmmm this might be tricky..check the harness of an equivalent model year JDM LGT, in particular..the pin configuration. If it's the same it should work. That being said..also make sure the ratio of the rear diff is the same as on your ADM LGT.

A replacement tranny is cheap for model years :'03-'06

However if JDM/ADM compatibility is an issue why don't you just rebuild? Lots of local legacies have had rebuilt transmissions by shops down here.

You can also call Gobin @ 689 1380 for a quote on a tranny.Keep us informed.


Top
 Profile  
 
SR
PostPosted: Sun Jul 20, 2014 12:49 pm 
Offline
Chief Cook & Instigator
User avatar

Joined: Mon Apr 07, 2003 8:11 pm
Posts: 12194
Gobin has a few in stock
Whats the problem with the tranny


Top
 Profile  
 
1.6 TURBO
PostPosted: Sat Jul 26, 2014 5:28 pm 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Jul 11, 2003 3:19 pm
Posts: 110
Hey sorry for not seeing these comments...
I spoke to Gobin already. He don't have a tranny with the exact matching number (TG5C7CWAAA).
I found tranny's with almost identical numbers at different places.
For example TG5C7C ? AAA. The "?" was different in about 4-5 trannys, but the first 6 digits and last 3 digits were the same.
Does anyone know how to break down the code?
What each character means?
Any help would be appreciated.

Or the problem with the tranny is the 2-3 "gear" is slamming in. (loud thump and jerk) when engine is cool.
After driving for some time, 1/2 hr or so this problem seems to go away.
Diagnostic says its the turbine sensor. Switched this with another and same problem.
Occasionally the "Sport" light blinks on the dash.
This problem of slamming in happend in all modes of the tranny: Automatic/Sport/Manual Shifting.


Top
 Profile  
 
jadakiss
PostPosted: Sun Jul 27, 2014 2:46 pm 
Offline
Sweet on this forum

Joined: Mon Jan 21, 2008 6:05 pm
Posts: 366
Location: Poor ISSA :-(
hmmm once the numbers don't line up it's a gr8 possibility the jacks wouldn't as well

u can compare the pin orientation on the jacks of the tranny u found and see if it wud match up with urs and u can take a chance

the slamming into 3rd may be fixed by a TCU reset..use the subaru select monitor and clear memory 2..it should help

if it doesn't then count down the days until the trans fails. u can always take it to a repair shop an get a quote..local trans are hard to come by if u ask me.


Top
 Profile  
 
SR
PostPosted: Sun Jul 27, 2014 6:47 pm 
Offline
Chief Cook & Instigator
User avatar

Joined: Mon Apr 07, 2003 8:11 pm
Posts: 12194
Have you had the valve body dropped and solenoids checked


Top
 Profile  
 
tr1ad
PostPosted: Sun Jul 27, 2014 8:14 pm 
Online
2NR phototakerouter
User avatar

Joined: Mon Oct 23, 2006 1:02 pm
Posts: 9356
Location: Is ah ranking ting
Seems similar to a torque converter issue I had


Top
 Profile  
 
HYPERFORMANCE
PostPosted: Mon Jul 28, 2014 7:35 am 
Offline
Street 2NR
User avatar

Joined: Fri Apr 22, 2005 10:15 pm
Posts: 49
When last or if at all have you changed your tranny oil? And how often do u change it and what oil do u use?


Top
 Profile  
 
Ted_v2
PostPosted: Mon Jul 28, 2014 1:14 pm 
Offline
TriniTuner 24-7
User avatar

Joined: Tue Mar 30, 2010 8:58 pm
Posts: 8907
It have one fix for any transmission problem, Gearbox FTW.

but really the best thing to do is see if you can locate a rebuild kit, or maybe someone locally to rebuild it.

Local parts are slightly different


Top
 Profile  
 
1.6 TURBO
PostPosted: Mon Jul 28, 2014 6:29 pm 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Jul 11, 2003 3:19 pm
Posts: 110
I changed the oil already...same problem.
I thought about gearbox...but i already have a WRX manual...
I personally don't like rebuilding a tranny...when you open it the tolerances on the internal parts cannot be seen by the eye. I know too many people spend thousands on tranny repair only to have the same problem when they started.
I believe it is a solenoid problem. My next step is to change that if i don't get a tranny replacement.
Thanks for the advice...exploring all possible avenues is a good idea.
Oh yeah...i reset the TCU and it worked only but for a moment...but...back to normal


Top
 Profile  
 
GTR Fever
PostPosted: Wed Jul 30, 2014 8:01 am 
Offline
3NE 2NR Power Seller

Joined: Sun Aug 14, 2011 7:42 am
Posts: 237
More than likely it's the solenoids, especially since it worked fine after the TCU reset.

I have a damaged transmission (housing damaged) from a local 2.0R Impreza so all the internals will be good. If the solenoids are the same you're welcomed to try them and see.

Also, I have rebuilt a few transmissions by Winston in La Romaine and they all work fine to this date (all Subaru btw) so may be worth giving him a shout.


Top
 Profile  
 
tr1ad
PostPosted: Wed Jul 30, 2014 9:28 am 
Online
2NR phototakerouter
User avatar

Joined: Mon Oct 23, 2006 1:02 pm
Posts: 9356
Location: Is ah ranking ting
+1 on Winston


Top
 Profile  
 
jadakiss
PostPosted: Fri Aug 01, 2014 1:38 pm 
Offline
Sweet on this forum

Joined: Mon Jan 21, 2008 6:05 pm
Posts: 366
Location: Poor ISSA :-(
^^ winston is pretty good if u ask me


Top
 Profile  
 
1.6 TURBO
PostPosted: Mon Aug 04, 2014 12:49 pm 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Jul 11, 2003 3:19 pm
Posts: 110
Went ahead and bought a f/used tranny...didn't work...
Now the mechanic says all the gears is slamming in...and the sport light is blinking...
Plan now is to change out the TCU to see if that's the problem...hope i get my money back for the tranny...


Top
 Profile  
 
tr1ad
PostPosted: Mon Aug 04, 2014 4:38 pm 
Online
2NR phototakerouter
User avatar

Joined: Mon Oct 23, 2006 1:02 pm
Posts: 9356
Location: Is ah ranking ting
Go by winston... sigh


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 16 posts ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Registered users: *OUTSIDER*, 2 inchez high, 2110SRP, ado15mk3, Audiotec20, Bing [Bot], Calor, chemist777, computercentral, cressida_override, Cross Blood, Curtms, dartzreunion, de_syco, deltagulf, DeronQ, dmusicman, DurzoBlint1, Google [Bot], hayden6025, hindian, honda123, Insanex3, lamborghini aventador j, learwang, livershd, loyalty, Massive's Electronics, MazdaSpeed50, mosque, napster16, narie23, nomanjaved, NR8, Omkar Balgobin, pete, PJ on 20's, Priestdsli, pugboy, racedriverpro, rally74, Ramesh civic, randolphinshan, RASC, Rebelb14, red bwoy, rishie12, shottah_crew, Slayer, sparkette, speedmelter, sr20dett, sterly, Stjamezcru, stroker18, tr1ad, Tribal Designs, trini iceman, trini mk5, UML, unciviclized, venom_1277, X_Factor, y-fi, Yahoo [Bot], ZeroOne


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
3NE-2NR