Tuesday, September 30th, 2014



- It is currently Tue Sep 30, 2014 3:53 pm

All times are UTC - 4 hours


Jump to:  


Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
shimon
 Post subject: p0730 help tranny issue
PostPosted: Sat Apr 14, 2012 7:37 pm 
Offline
3NE 2NR for life

Joined: Thu Sep 17, 2009 9:57 pm
Posts: 149
hi i have a 2002 mazda protege which says incorrect gear ratio p0730 help please!!! it starting giving me this code suddenly no warning signs etc the gears were not slipping or anything just one night while i was driving i felt the tranny downshift and upshift abnormally it was like the car was confused as to which gear to select!!
things i tried so far: flush out old tranny fluid was using redline d4, fluid was nasty btw. changed the filter under the valve body and put in fresh redline d4 around 3 and a half quarts anyways can anyone assist me with this problem thanks


Share on FacebookShare on Twitter
Top
 Profile  
 
Wildcard26
PostPosted: Sat Apr 14, 2012 10:28 pm 
Offline
I LUV THIS PLACE
User avatar

Joined: Wed Jan 14, 2009 8:29 pm
Posts: 1076
Check your Speed Sensor.


Top
 Profile  
 
shimon
PostPosted: Sat Apr 14, 2012 11:01 pm 
Offline
3NE 2NR for life

Joined: Thu Sep 17, 2009 9:57 pm
Posts: 149
ok i will 1st thing in the a.m btw your talking about the one by the tranny mount


Top
 Profile  
 
shimon
PostPosted: Sun Apr 15, 2012 10:49 am 
Offline
3NE 2NR for life

Joined: Thu Sep 17, 2009 9:57 pm
Posts: 149
any more assistance would greatly be appreciated can a shift solenoid cause erratic shifting?


Top
 Profile  
 
shimon
PostPosted: Sun Apr 15, 2012 4:19 pm 
Offline
3NE 2NR for life

Joined: Thu Sep 17, 2009 9:57 pm
Posts: 149
Ok i checked the resistance between the terminals of the input speedsensor got 362 and according to the manual it should be between 250 and 600 ohms anyways what else can i try?


Top
 Profile  
 
shimon
PostPosted: Mon Apr 16, 2012 4:43 pm 
Offline
3NE 2NR for life

Joined: Thu Sep 17, 2009 9:57 pm
Posts: 149
changed the turbine speed sensor whit a foreign used still no good a I got a mech/tranny guy to drive it today he said it feels like one of the shift soleniods is gone but when im checking with my multimeter for resistance it seems ok can that really be a problem??


Top
 Profile  
 
Wildcard26
PostPosted: Tue Apr 17, 2012 4:31 pm 
Offline
I LUV THIS PLACE
User avatar

Joined: Wed Jan 14, 2009 8:29 pm
Posts: 1076
Yeah is a possibility when you dealing with the tranny.


Top
 Profile  
 
shimon
PostPosted: Tue Apr 17, 2012 5:42 pm 
Offline
3NE 2NR for life

Joined: Thu Sep 17, 2009 9:57 pm
Posts: 149
ok took out all the soleniods test them for resistance and current tested ok one note though soleniods d and e dosent click like the rest of the soleniods there shaped differently mabe they just work another way can anyone shed light on this?? becuz the manual said that all the soleniods sopposed to click when a 12v is applied to them thanks!!


Top
 Profile  
 
shimon
PostPosted: Wed Apr 25, 2012 6:46 pm 
Offline
3NE 2NR for life

Joined: Thu Sep 17, 2009 9:57 pm
Posts: 149
l.f shift soleniods


Top
 Profile  
 
hayden6025
PostPosted: Wed May 16, 2012 9:58 pm 
Offline
Ricer
User avatar

Joined: Fri Mar 20, 2009 2:53 pm
Posts: 26
Location: Marabella
hey, i am experiencing this problem on my mazda protege,even replaced the transmission and still has the p0730 incorrect gear ratio code,would like to know if you got through with yours.


Top
 Profile  
 
shimon
PostPosted: Fri May 25, 2012 8:34 pm 
Offline
3NE 2NR for life

Joined: Thu Sep 17, 2009 9:57 pm
Posts: 149
Really ok well it could be a sensor problem like the tps etc 777-1424 call me or pm ur number we will chat!!


Top
 Profile  
 
red bwoy
PostPosted: Wed May 30, 2012 3:37 pm 
Offline
Riding on 16's
User avatar

Joined: Fri Mar 02, 2007 8:59 pm
Posts: 1123
Location: i really doh know nah
guys this problem could also simply coming from a bad connection at the harness or otherwise the mech is supposed to check the harness for continuity before he makes u buy a tranny it could be that the wires related to the particular sensor have a short or break just my $0.02


Top
 Profile  
 
shimon
PostPosted: Thu May 31, 2012 12:16 am 
Offline
3NE 2NR for life

Joined: Thu Sep 17, 2009 9:57 pm
Posts: 149
Yep I checked all that before I did any Mechanical work but since the p0730 is a generic tranny fault code it code mean as simple as low fluid to slipping but thanks anyways anyone with this problem and would like some assistance sorting it out before they buy or repair their tranny can call me 777-1424 I'll share what i know and how i properly fixed mine!!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Registered users: ***Adrian***, 1.6 TURBO, 1234, 3stagevtec, 4 Eyes, 4a70, 666, 88sins, ABA Trading LTD, ADRENALINE KID, Allergic2BunnyEars, andy111, audiostar, autozam, Bing [Bot], blacks, brakefluid, btrix2, bumpie, BushmanStarz, chinee4444, chippy, chris, christo, coltspeed, Custom Options, danspann, Datacom, evolution91, flvrufdwk, Freak, Gasmonkey, God Zeus, Godsent1, Google [Bot], Google Feedfetcher, isirju16, IvanTerrors, jagdeogajadhar1981, jamesnewton, jameswd, jasp, jermolh2o, jimmy001, kdere, Ken zen, KIA Motors, king p11, kliq, locorolla, lovestruck!, mamoo_pagal, markie boy, markymark, Mazdout, mitch1980, mitsutt, mojosodope, music madness crew, Nathan, nemram, ness, nhbk, NicholasM., Nick367, nr123, onyx, Peak Performance, pete, playboy edition, pokie b11, racedriverpro, RASC, rockstar007, Rootstar101, roughrider415, Rx, safik20, Samo, sbocus, Senti_al, shellybelly85, Sheriff, SINGHAUTO, Soca Warrior, soundboi86, Stunna1, T27, teems1, TOIZ WIT NOIZ, tr1ad, trini232323, Tuner Imports, turbojen78, turbou13, unmannerly, VexXx Dogg, Yahoo [Bot]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
3NE-2NR