Thursday, April 24th, 2014



- It is currently Thu Apr 24, 2014 1:50 am

All times are UTC - 4 hours


Jump to:  


Post new topic Reply to topic  [ 50 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
stretch
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 11:21 am 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Sep 28, 2007 10:16 am
Posts: 222
Location: Sando
Having a problem and looking for assistance, bought a 3rd external hard drive for the year and all stopped working. The latest one is not yet 3days old, last night i put on 150gig of movies and this morn it stopped working. when plugged in to the pc, it lights up and you can eject it at the bottom right hand corner but you dont see it in my computer to open it up. suggestions? I also uninstalled the software for it and reinstalled but nothing has changed, i believe something is wromg with laptop becasue i cant see that 3 hard drives have stopped working in a short time.


Share on FacebookShare on Twitter
Top
 Profile  
 
Bizzare
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 11:44 am 
Offline
TriniTuner 24-7
User avatar

Joined: Wed Jun 02, 2010 12:26 pm
Posts: 11776
Location: I'm in it
try entering the drive letter in the address bar
example - F:\

or try another port.


Top
 Profile  
 
S_2NR
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 11:53 am 
Offline
TriniTuner 24-7
User avatar

Joined: Sat May 22, 2010 8:11 pm
Posts: 10766
3rd hard drive for the year! :shock:

i have the same 500gb external years now and no probs.

what u doing so OP?


Top
 Profile  
 
stretch
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 12:00 pm 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Sep 28, 2007 10:16 am
Posts: 222
Location: Sando
well had the 1st one for a 1 year, then it stopped working. thought maybe old age.
2nd one was 2 weeks old and stopped, that was a toshiba. i lent someone it, so blammed it on them.
Now the 3rd is a WD and its brand new.

Tried a differnt port, nada. tried 2 other pcs, nada.
Also tried the entering letter in address box.

Argh......HELP!


Top
 Profile  
 
S_2NR
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 12:13 pm 
Offline
TriniTuner 24-7
User avatar

Joined: Sat May 22, 2010 8:11 pm
Posts: 10766
you roughing them up ?


Top
 Profile  
 
stretch
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 12:17 pm 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Sep 28, 2007 10:16 am
Posts: 222
Location: Sando
NAh not at all, i bought this last one in walmart on thursday, opened up last night 2 put movies on, it worked as of last night and this morn nothing. based in sando, any techas around where you guys can suggest i carry it in?


Top
 Profile  
 
streetbeastINC.
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 1:29 pm 
Offline
18 pounds of Boost
User avatar

Joined: Thu Apr 17, 2003 11:48 pm
Posts: 2306
Location: streetbeastinc@hotmail.com
where u storing them on a 15 inch magnetic speaker? look for pssible magnetic interference..


Top
 Profile  
 
maj. tom
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 1:42 pm 
Offline
18 pounds of Boost
User avatar

Joined: Fri Mar 16, 2012 10:47 am
Posts: 2418
Location: Invisible Sun
stretch wrote:
NAh not at all, i bought this last one in walmart on thursday, opened up last night 2 put movies on, it worked as of last night and this morn nothing. based in sando, any techas around where you guys can suggest i carry it in?


Walmart? You mean Pricesmart cuz you just say sando. Well carry it back. It must have warranty. What you hurting your head so for. Show them and let them exchange it. Once you haven't tampered with any security screws or something. If it was truly Walmart in USA or Canada they would exchange it without raising an eyebrow.


Top
 Profile  
 
Strugglerzinc
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 2:41 pm 
Offline
18 pounds of Boost
User avatar

Joined: Fri Jul 01, 2005 11:11 am
Posts: 2318
Location: Second star to the right.
Have you tried the drive on another PC?


Top
 Profile  
 
Sky
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 2:53 pm 
Offline
punchin NOS
User avatar

Joined: Fri Sep 01, 2006 10:30 pm
Posts: 4665
Location: Leaving the valley of VTEC!!
maj. tom wrote:
stretch wrote:
NAh not at all, i bought this last one in walmart on thursday, opened up last night 2 put movies on, it worked as of last night and this morn nothing. based in sando, any techas around where you guys can suggest i carry it in?


Walmart? You mean Pricesmart cuz you just say sando. Well carry it back. It must have warranty. What you hurting your head so for. Show them and let them exchange it. Once you haven't tampered with any security screws or something. If it was truly Walmart in USA or Canada they would exchange it without raising an eyebrow.

I'd do this, but I'd rest it on a 15" speaker for a good hour and make sure the 150gb of movies gone.


Top
 Profile  
 
Bizzare
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 3:02 pm 
Offline
TriniTuner 24-7
User avatar

Joined: Wed Jun 02, 2010 12:26 pm
Posts: 11776
Location: I'm in it
lol, that ain't guaranteed to remove it though.


Top
 Profile  
 
skylinechild
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 4:20 pm 
Offline
18 pounds of Boost
User avatar

Joined: Sun Jan 13, 2008 11:38 pm
Posts: 2334
Location: In a Skyline
stretch wrote:
well had the 1st one for a 1 year, then it stopped working. thought maybe old age.
2nd one was 2 weeks old and stopped, that was a toshiba. i lent someone it, so blammed it on them.
Now the 3rd is a WD and its brand new.

Tried a differnt port, nada. tried 2 other pcs, nada.
Also tried the entering letter in address box.

Argh......HELP!


did you check computer management console.??
i would suspect the controller card in your external hard drive.
are you using one enclosure with different hard drives in it.?

is the drive getting power? 12V and 5V to the hard drive itself.??

if it appears in device manager - that means the controller card in the external unit are being recognized in windows.

did you try the hard drive in another external on another machine.??

more information needed.


Top
 Profile  
 
stretch
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 5:15 pm 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Sep 28, 2007 10:16 am
Posts: 222
Location: Sando
Yes at walmart, doesnt make sense carrying it back for a new one as yet because im sure the same problem will happen again. 3 in a couple months. im pretty sure a 4th will be not recognised.

So when plugged in, you here the windows noise recognising that a device is plugged in.
The hard drive is on top of laptop, and the speaker for it is around same area, will that really be it?
Lights do come on, on hard drive when plugged in.
I have tried in another laptop and desktop, which it worked in yesterday.
It does appear in Device Manager as WD Drive Management Devices. That is the last thing in device manager.
Dont understand what u mean with one enclosure and i guess it has 2 be getting power as it he light is blinking.

HELP!


Top
 Profile  
 
neals
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 5:30 pm 
Offline
Chronic TriniTuner
User avatar

Joined: Sat Dec 04, 2010 12:17 pm
Posts: 569
Location: on the left lane
is there any particular file that was common to ALL THREE that u put on it- my portable stopped working when ever i put my 25gbs of scrubs seasons on it. this happened a couple times


Top
 Profile  
 
stretch
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 5:48 pm 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Sep 28, 2007 10:16 am
Posts: 222
Location: Sando
yea its d same files basically. 152 or so movies. but i also have the same movies on 2 other family member hard drives and theirs work on their laptops. i think maybe its something wrong with my laptop.

HELP!


Top
 Profile  
 
Bizzare
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 5:53 pm 
Offline
TriniTuner 24-7
User avatar

Joined: Wed Jun 02, 2010 12:26 pm
Posts: 11776
Location: I'm in it
U try the "damaged" drives on another PC to see if it's your laptop?


Top
 Profile  
 
S_2NR
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 6:01 pm 
Offline
TriniTuner 24-7
User avatar

Joined: Sat May 22, 2010 8:11 pm
Posts: 10766
try a different usb cable


Top
 Profile  
 
stretch
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 6:55 pm 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Sep 28, 2007 10:16 am
Posts: 222
Location: Sando
hey guys thanks for all info so far.

Tried another usb, no luck.
And Bizzare dont understand d damaged drivers part, could break it down for me?


Top
 Profile  
 
fouljuice
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 10:11 pm 
Offline
Riding on 17's
User avatar

Joined: Wed Dec 31, 2008 2:25 am
Posts: 1370
I had a similar problem before and it was the power cord that was faulty, and I was using the same power cord for all the drives. Make sure all connections to the drive are secure and not slack.

Is the normal 3.5" hard drives you talking about?
If yes, you could probably take one of the 3 drives (that don't have warranty) out of the external casing, and hook it up as a internal drive in a desktop pc and see what going on.


Top
 Profile  
 
stretch
PostPosted: Sat Jun 02, 2012 10:25 pm 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Sep 28, 2007 10:16 am
Posts: 222
Location: Sando
whey fouljuice, all them dramas. u speaking of things there im surely not going to venture in.

And you alwys hear people saying they carry their hard drive by someone 2 get all their info off of when something crash or something. any ppl around sando area that you guys can suggest.


Top
 Profile  
 
skylinechild
PostPosted: Sun Jun 03, 2012 12:06 am 
Offline
18 pounds of Boost
User avatar

Joined: Sun Jan 13, 2008 11:38 pm
Posts: 2334
Location: In a Skyline
stretch wrote:
whey fouljuice, all them dramas. u speaking of things there im surely not going to venture in.

And you alwys hear people saying they carry their hard drive by someone 2 get all their info off of when something crash or something. any ppl around sando area that you guys can suggest.


i do recovery and i dont charge for doin it.....so if it works u get ur data back for free, if it doesnt work and i flick up the hard drive even more cant blame me.. :|


Top
 Profile  
 
stretch
PostPosted: Sun Jun 03, 2012 12:20 am 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Sep 28, 2007 10:16 am
Posts: 222
Location: Sando
lol skyline child, pm location and number.

Thanks


Top
 Profile  
 
TK!
PostPosted: Sun Jun 03, 2012 12:22 pm 
Offline
Riding on 18's
User avatar

Joined: Tue Apr 13, 2004 10:29 am
Posts: 1817
Location: North, Trinidad
cheaper drives do not like being sat down idle. ie- if you only use it occasionally it somehow dies. (say, once every three to six months)

keep it plugged in.


Top
 Profile  
 
stretch
PostPosted: Sun Jun 03, 2012 3:37 pm 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Sep 28, 2007 10:16 am
Posts: 222
Location: Sando
ok, but they were used on a weekly basis and tgis last one wasnt one week old.


Top
 Profile  
 
ProgressiveTT
PostPosted: Sun Jun 03, 2012 9:45 pm 
Offline
3NE 2NR Power Seller
User avatar

Joined: Mon Apr 26, 2010 7:08 pm
Posts: 94
Location: Port-Of-Spain
stretch wrote:
Yes at walmart, doesnt make sense carrying it back for a new one as yet because im sure the same problem will happen again. 3 in a couple months. im pretty sure a 4th will be not recognised.

So when plugged in, you here the windows noise recognising that a device is plugged in.
The hard drive is on top of laptop, and the speaker for it is around same area, will that really be it?
Lights do come on, on hard drive when plugged in.
I have tried in another laptop and desktop, which it worked in yesterday.
It does appear in Device Manager as WD Drive Management Devices. That is the last thing in device manager.
Dont understand what u mean with one enclosure and i guess it has 2 be getting power as it he light is blinking.

HELP!


You previously said it didn't work in another system. Does it work or not? Everything you're saying indicates that there is nothing wrong with the drive itself.


Top
 Profile  
 
maj. tom
PostPosted: Sun Jun 03, 2012 10:15 pm 
Offline
18 pounds of Boost
User avatar

Joined: Fri Mar 16, 2012 10:47 am
Posts: 2418
Location: Invisible Sun
OP, ya ever thought that something may be wrong with that pc you're using since it working on other computers? Maybe the usb port shorting out or the controllers not working properly, hardware problem or something. What kind of troubleshooting logic you using in your head?


Top
 Profile  
 
stretch
PostPosted: Sun Jun 03, 2012 11:37 pm 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Sep 28, 2007 10:16 am
Posts: 222
Location: Sando
i probably didnt explain my self cleary.
I tried the hard drives on other pcs which it previously worked on and today it is not working. all 3 hard drives have spent the majority of time plugged into mine. I am guessing that my pc has destroyed them somehow. And yes the sound that wiindows make when a device is plugged in is heard and lights on hard drive is shown. You just dont see it in my computer. So what i am asking is if anyone has encountered this sort of problem and what is d procedure for fixing before i purchase another.
Hope this clarifies any misunderstanding.


Top
 Profile  
 
pyung99
PostPosted: Mon Jun 04, 2012 2:10 am 
Offline
Chronic TriniTuner

Joined: Sun Aug 27, 2006 4:51 pm
Posts: 512
can you format any of the drives?


Top
 Profile  
 
stretch
PostPosted: Mon Jun 04, 2012 7:34 am 
Offline
3NE 2NR for life
User avatar

Joined: Fri Sep 28, 2007 10:16 am
Posts: 222
Location: Sando
You dont see it in my computer to right click on and format. idk if there is another way


Top
 Profile  
 
pyung99
PostPosted: Mon Jun 04, 2012 8:08 am 
Offline
Chronic TriniTuner

Joined: Sun Aug 27, 2006 4:51 pm
Posts: 512
acronis disk director (for windows) is what i use to manage partitions and hard drives. even if the drive is not showing up in windows (or mac) it should show up in this program. but normally when a drive isn't showing up in windows it is a an issue of being the wrong format, or just a drive letter wasn't assigned (for whatever reason).


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 50 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Registered users: Achmed, ayeboy, Bing [Bot], brandoncurlz, Calor, chris lamy, De Dragon, Dixeecrix, dread_2002, equipped2ripp, fastlife, Google [Bot], Google Adsense [Bot], jouvert, ken1702, metalhead, Mike Litoris, MSNbot Media, nissanismo, rabbai222, Richard Marshall, scenic108, Sherlan, sudesh, voiceofatrini, VW-V6, X2, xtr_12, Ziyaad


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
3NE-2NR