Friday, July 25th, 2014



- It is currently Fri Jul 25, 2014 5:03 am

All times are UTC - 4 hours


Jump to:  


Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
Kbdread
PostPosted: Thu Feb 16, 2012 7:36 pm 
Offline
Ricer
User avatar

Joined: Tue Mar 20, 2007 12:33 am
Posts: 17
Location: Maracas
Good day as topic says, the engine runs well most of the time but sometimes i get a rough random idle, loss of power and even cut off once or twice. Start back and it drives normal again for a while. I'm looking for coil packs and plugs right now. What are your suggestions??


Last edited by Kbdread on Sun Oct 21, 2012 9:41 pm, edited 1 time in total.

Share on FacebookShare on Twitter
Top
 Profile  
 
ImamurA
PostPosted: Fri Feb 17, 2012 1:56 pm 
Offline
I LUV THIS PLACE
User avatar

Joined: Tue Mar 16, 2004 7:50 pm
Posts: 924
Location: 9000rpm
most likely fouled plugs or worn plugs...

do you ever start the car and shut it off before it fully warms up? (like starting it up in the morning and just driving out of the yard then parking it back)...also run the engine to redline a couple times and let the higher exhaust temps clear out the carbon...


Top
 Profile  
 
DSM_05
PostPosted: Fri Feb 17, 2012 3:16 pm 
Offline
Riding on 16's
User avatar

Joined: Sat Jun 23, 2007 6:23 pm
Posts: 1131
Sounds like fouled plugs, and you could be on the verge of flooding.

Surprisingly, weak plug wires can also be the cause. stock ones don't hold up very well past 50k mileage.

replace those first since that's a normal replacement item along with plugs. If that doesn't help, look at the coilpacks.

like I told you, GT_RACING has all in stock.


Top
 Profile  
 
Kbdread
PostPosted: Fri Feb 17, 2012 7:13 pm 
Offline
Ricer
User avatar

Joined: Tue Mar 20, 2007 12:33 am
Posts: 17
Location: Maracas
Thanks folks, i plan on changing the plugs and wires. The coilpacks are a bit pricey so i'll change those last. I always let the engine warm up to operating temps before driving or shutting off engine. Redlining is not a problem to remember, the sound is too addictive.


Top
 Profile  
 
Kbdread
PostPosted: Sat Mar 17, 2012 5:42 pm 
Offline
Ricer
User avatar

Joined: Tue Mar 20, 2007 12:33 am
Posts: 17
Location: Maracas
Back again, changed plugs, wires and coil packs all brand new stuff, still getting the rough erratic idle after the car drives and gets to operational temperature. Any more suggestions?


Top
 Profile  
 
Kbdread
PostPosted: Sun Mar 18, 2012 11:51 am 
Offline
Ricer
User avatar

Joined: Tue Mar 20, 2007 12:33 am
Posts: 17
Location: Maracas
anyone?


Top
 Profile  
 
ImamurA
PostPosted: Mon Mar 19, 2012 8:52 am 
Offline
I LUV THIS PLACE
User avatar

Joined: Tue Mar 16, 2004 7:50 pm
Posts: 924
Location: 9000rpm
leaking/dribbling or clogged injectors can cause rough idle and cutting off...have someone take them out and inspect them and clean them...


Top
 Profile  
 
Kbdread
PostPosted: Mon Mar 19, 2012 9:14 pm 
Offline
Ricer
User avatar

Joined: Tue Mar 20, 2007 12:33 am
Posts: 17
Location: Maracas
Thanks for the advice, no harm in cleaning injectors, but the car works perfect until you drive it and the temperature reaches about half scale. A clogged injector should cause poor operation all the time, not so?


Top
 Profile  
 
ImamurA
PostPosted: Tue Mar 20, 2012 8:47 am 
Offline
I LUV THIS PLACE
User avatar

Joined: Tue Mar 16, 2004 7:50 pm
Posts: 924
Location: 9000rpm
oh yeah...i forgot u said the problem occurs when the car is warmed up....

the throttle position sensor gives symptoms very similar (rough idle, cutting off when warm)....have it checked...when the car is warm check the voltages both at closed and at wide open throttle...there is a certain range of voltages at which the tps works perfectly...the factory service manual has the range for both closed and open throttle...a good mechanic will be able to check it...


Top
 Profile  
 
Kbdread
PostPosted: Sun Oct 21, 2012 9:36 pm 
Offline
Ricer
User avatar

Joined: Tue Mar 20, 2007 12:33 am
Posts: 17
Location: Maracas
Finally sorted out, I took out the catalytic converter, now I can run the car hard and it doesn't cut off. Wish I tried that first but all the new parts wouldn't go to waste.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Registered users: A CLASS, Bing [Bot], djruncrowd, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Halfbreed07, jitsingh, kaiotic, Majestic-12 [Bot], mark2.0, metalgear2095, MSN [Bot], notorious, pioneer, pyromaniax, Rainman, rajvr497, razi, ronsin1, sherif, Slacka69, stout, tmack, trini44, wonder, Yahoo [Bot], zahc


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
3NE-2NR