Tuesday, September 23rd, 2014



- It is currently Tue Sep 23, 2014 12:21 pm

All times are UTC - 4 hours


Jump to:  


Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
sharkmouth
PostPosted: Fri Apr 06, 2012 8:12 pm 
Offline
Trinituner Peong
User avatar

Joined: Sun Feb 08, 2009 11:17 am
Posts: 404
Location: In the eternal struggle.
+My car was idling very low when i hit the brake to a complete stop
(300- 500 rpms) so i serviced the idle control valve and the throttle body.After replacing everything and resetting the ecu it now idles at 1800 :? :? .Can a bad map sensor or tps sensor or o2 sensor cause this??maybe injectors need cleaning?I dont seem to have any vacuum leaks.I tried to adjust the fast idle control valve but couldn't reach it(need to remove entire throttle body to access).I need some advice please.Thank you!

p.s.

if i remove the map sensor car idles at about 50 rpms
if i remove the idle control valve sensor the car shuts of
if i remove the tps sensor rpms fluctuate rapidly
if i hit the brake now it seems to have no effect on rpms
if i partially cover the top hole inside the throttle body the rpms can equalize


Share on FacebookShare on Twitter
Top
 Profile  
 
S_2NR
PostPosted: Sat Apr 07, 2012 3:13 am 
Offline
TriniTuner 24-7
User avatar

Joined: Sat May 22, 2010 8:11 pm
Posts: 11543
Location: Trinidad
how did you "service" the throttle body?


Top
 Profile  
 
sharkmouth
PostPosted: Sat Apr 07, 2012 6:40 pm 
Offline
Trinituner Peong
User avatar

Joined: Sun Feb 08, 2009 11:17 am
Posts: 404
Location: In the eternal struggle.
S_2NR wrote:
how did you "service" the throttle body?


i serviced the throttle body and the iacv with carb/tb cleaner.didnt remove the entire throttle though,just the iacv.sprayed it down inside the mesh and got all the gunk out of there.I then opened the throttle sprayed and left it there for a while and wiped out all the deposits and made sure it closes properly


update - when i remove the iacv sensor nothing happens now... :( could it be the valve is stuck on open? if i remove the tps and map senosr changes appear (before if i removed iacv the car shut of) any advice appreciated guys thanks


Top
 Profile  
 
S_2NR
PostPosted: Sat Apr 07, 2012 7:03 pm 
Offline
TriniTuner 24-7
User avatar

Joined: Sat May 22, 2010 8:11 pm
Posts: 11543
Location: Trinidad
use a toothbrush and ensure u cleaned it properly before blaming it on sensors


Top
 Profile  
 
Vtec Vigilante
PostPosted: Sun Apr 22, 2012 10:22 am 
Offline
Sweet on this forum
User avatar

Joined: Tue Jan 27, 2009 1:14 pm
Posts: 381
Location: honda-fetish.com
normally when using carburator cleaner to clean the t. body and IACV you suppose to let both air dry for at least 20 minutes after sprayin so when u crank the engine it will not be hard to start and the car will idle accurately. If your check engine light is on attend to that first cus that could be the reason why ur car idles poorly.Another one is to chec for air in the cooling systen


Top
 Profile  
 
sharkmouth
PostPosted: Fri Jan 11, 2013 8:48 pm 
Offline
Trinituner Peong
User avatar

Joined: Sun Feb 08, 2009 11:17 am
Posts: 404
Location: In the eternal struggle.
problem solved :)


Top
 Profile  
 
halfdef
PostPosted: Sun Jan 13, 2013 8:17 am 
Offline
Sweet on this forum
User avatar

Joined: Wed Aug 13, 2008 9:58 pm
Posts: 387
Location: Garage 4
TPS sensor maybe of a bit see if u can check the voltage of the sensor should read around 0.450v


Top
 Profile  
 
sharkmouth
PostPosted: Mon Jan 14, 2013 3:38 pm 
Offline
Trinituner Peong
User avatar

Joined: Sun Feb 08, 2009 11:17 am
Posts: 404
Location: In the eternal struggle.
halfdef wrote:
TPS sensor maybe of a bit see if u can check the voltage of the sensor should read around 0.450v




it was the idle valve but i bypassed it now so its working good...i'll keep that in mind in the future though....given the age of the car these problems might occur


Top
 Profile  
 
thermaltake
PostPosted: Thu Jan 24, 2013 11:26 am 
Offline
Sweet on this forum
User avatar

Joined: Tue Dec 20, 2011 1:40 pm
Posts: 264
Location: rrrrrrrrrrrrrrrrrrrm.
use ah liquid molly...


Top
 Profile  
 
hondat
PostPosted: Sat Feb 02, 2013 3:11 pm 
Offline
Street 2NR
User avatar

Joined: Sun Feb 12, 2006 1:23 pm
Posts: 32
i have the same problem .............. can you tell me how you by passed that, also when the AC is on it goes to about 2500 rpms.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Registered users: $H@LO$, - Rovin's car audio -, 205nissan, 4CupMan, _Rajiv_, ABA Trading LTD, ADONI, ADRENALINE KID, Adr!, air wick, amosknights, Aquarius, basstard, Bing [Bot], BlackOps2, blacks, bluestarz9, braj3879, Brandon101, car_man, CarelessJohn, carholics, chitradev, clintus, craver23, d pimp, d_ad_man, Damion_D, dgenius, Dhanram, dippy, dread_2002, Duane 3NE 2NR, fras, Freak, Ganash Auto, goodear, Google [Bot], Google Feedfetcher, gtiracer, harryaaron87, honda123, HSA, hyperdude, immortal, INDAVID WORKSHOP, InsanityReigns, j.o.e, JahSoldi3r, jblCROWN, jermsaoe, jnelo, JOSIE, JStaples, K74T, kamakazi, kavaninho, kevon12, KIA Motors, killercow, kliq, konartis, krossbreed, libra, lost to all, lovestruck!, M@nnie, Michael Knight..., miguellibert, mitisubishiboi22, moses_boss12, mrlantra, Mudboy, nemram, nick5434, nixonliketheprez, noise maker, noshownogo, notorious, novastar1, Pablo660, paul85, pete, pioneer, ProjectGT, rbtnt, rebound, Redman, redman2k8, rfari, rocknation, ryansk, S. Tech, satan's angel, SHABA, Silo123, Slartibartfast, sn()w, Soundstream_626, spr@ng@23, starkid371, stout, streetglow18, supervillee, TD2012, tiger balm, TOIZ WIT NOIZ, tr1ad, triniboy13b, triniboyx, trinigoon, trinitachi, turbofowl, unmannerly, warrior, weed00020, westaudio, who s next, wingroad1935, xeon, Yahoo [Bot], yardee2386


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
3NE-2NR