Saturday, November 1st, 2014



- It is currently Fri Oct 31, 2014 10:37 pm

All times are UTC - 4 hours


Jump to:  


Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
adriano7910
 Post subject: b14 se local cluster
PostPosted: Tue Aug 02, 2011 8:10 pm 
Offline
Riding on 17's
User avatar

Joined: Sun Dec 28, 2008 6:38 pm
Posts: 1597
Gf has a b14 se local with what is believed to be a bad instrumental cluster. the car's cluster is the ones that came with no rpm gauge but the large temp and gas gauges. the temp gauge works sometimes and when it malfunctions shows either cold or very hot but car works fine. the gas gauge either works or doesnt and once the speedo stopped as well.
i believe it could be either the cluster of a electrical problem with signal voltage so i'll try troubleshooting this from the easiest way first.
What i would like to know is if the harness is wired for the rpm so i can get a gauge with a rpm reading to see how her car idles as well. are these car's harnesses wired with a rpm signal that will be plug and play with rpm enabled clusters


Share on FacebookShare on Twitter
Top
 Profile  
 
ak47b14
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Wed Aug 03, 2011 8:48 am 
Offline
Riding on 13's
User avatar

Joined: Tue Jul 12, 2011 12:09 pm
Posts: 3
Location: Chaguanas
i have the same problem with mine so i went into the bamboo and ask around. Yes it wired for the rpm gauge but it's hard to get a instrument panel that will work. if you do get one just carry it to an electrician it should work


Top
 Profile  
 
adriano7910
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Sat Aug 06, 2011 10:02 am 
Offline
Riding on 17's
User avatar

Joined: Sun Dec 28, 2008 6:38 pm
Posts: 1597
well i found out that the digitial odometer clusters that came in the local models cannot work with the rolling odometer from foreign used models without altering. would wont to go through that


Top
 Profile  
 
demented
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Thu Aug 11, 2011 8:05 pm 
Offline
Riding on 16's
User avatar

Joined: Wed Mar 23, 2005 4:59 pm
Posts: 1193
Location: Looking.........
all the wires are ther..you just need to re-route them accordingly to which ever cluster you get. Just ensure you get jacks with the new cluster. I rewired a couple already...is just to match-up the colors...and extend the rpm signal wire from the harness.


Top
 Profile  
 
adriano7910
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Thu Aug 11, 2011 10:12 pm 
Offline
Riding on 17's
User avatar

Joined: Sun Dec 28, 2008 6:38 pm
Posts: 1597
thanks for the input thus far. will take it into consideration just have to check a couple places that say they have this weekend and if not well might have to download the wiring diagrams and do it myself


Top
 Profile  
 
Zed Squared Trading
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Wed Aug 31, 2011 11:58 pm 
Offline
3NE 2NR Power Seller
User avatar

Joined: Wed Sep 05, 2007 4:48 pm
Posts: 310
Location: All over!
Look for the ones with the digital odometer. Saw a couple recently in the Bamboo.
viewtopic.php?f=21&t=309309&start=0&hilit=instrument

The only features of the foreign used ones that you won't need functioning will be the ABS and Air Bag warning lights.


Top
 Profile  
 
adriano7910
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Thu Sep 01, 2011 9:48 am 
Offline
Riding on 17's
User avatar

Joined: Sun Dec 28, 2008 6:38 pm
Posts: 1597
thanks for the info. already got one in freeport for $200. gd price i think because of the rarity


Top
 Profile  
 
Zed Squared Trading
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Thu Sep 01, 2011 11:27 am 
Offline
3NE 2NR Power Seller
User avatar

Joined: Wed Sep 05, 2007 4:48 pm
Posts: 310
Location: All over!
Cool scene. Both the digital and analog odometer panels worked on my local.
I also have another digital type one as an extra due to it rarity.


Top
 Profile  
 
drop ho
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Mon Apr 16, 2012 12:38 pm 
Offline
Shifting into 6th
User avatar

Joined: Tue Aug 19, 2003 1:10 pm
Posts: 1975
Bumping this.
Have a friend with the same problem, local B14 but cant get instrument panel.

From what i read here some guys used the foreign used and re-wired? Can someone advise who would do this job?

Or even better if it could be found so no adjustment necessary.

Thanks


Top
 Profile  
 
adriano7910
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Mon Apr 16, 2012 12:45 pm 
Offline
Riding on 17's
User avatar

Joined: Sun Dec 28, 2008 6:38 pm
Posts: 1597
drop ho wrote:
Bumping this.
Have a friend with the same problem, local B14 but cant get instrument panel.

From what i read here some guys used the foreign used and re-wired? Can someone advise who would do this job?

Or even better if it could be found so no adjustment necessary.

Thanks


we had found a local used cluster but this model had airbags and the model it was used on did not, the only issue was that the airbag light comes on.

it was bought in freeport soo if you like i cld probably get directions to the place so you can see if you get lucky as well.


Top
 Profile  
 
drop ho
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Mon Apr 16, 2012 1:27 pm 
Offline
Shifting into 6th
User avatar

Joined: Tue Aug 19, 2003 1:10 pm
Posts: 1975
^that would be appreciated or if you have a number would be better.
Thanks.


Top
 Profile  
 
adriano7910
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Mon Apr 16, 2012 3:18 pm 
Offline
Riding on 17's
User avatar

Joined: Sun Dec 28, 2008 6:38 pm
Posts: 1597
465-9073


Top
 Profile  
 
drop ho
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Tue Apr 17, 2012 11:44 am 
Offline
Shifting into 6th
User avatar

Joined: Tue Aug 19, 2003 1:10 pm
Posts: 1975
Is that your number? Just tried it but only ringing.
I meant a number for the place you got it to buy eh.
If you dont have a number directions will be fine.

Thanks


Top
 Profile  
 
adriano7910
 Post subject: Re: b14 se local cluster
PostPosted: Fri Apr 20, 2012 8:01 am 
Offline
Riding on 17's
User avatar

Joined: Sun Dec 28, 2008 6:38 pm
Posts: 1597
that's a number for the place. i dont have directions as my gf's father went to get it. but that's their number. keep trying. they didnt answer for a couple days when we were trying either


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Registered users: A.W.O.L, AdsBot [Google], ali19801, Anand699, autozam, benq, Bing [Bot], Boost Brain, bransam, Brio, Calor, canefieldjoe, carfreakzz, chris18, Cindy26, craigos, Cross Blood, Custom Options, Dave-ve, daylight_assassin, driveshaft, dtrinishy, Exabot [Bot], Fender Imports, GioTT, Gladiator, Google [Bot], gt4tified, IPES, j_a_s_o_n, jc, joe grind, JStaples, KANICK!, keyknow07, king123, kingdickhead, kliq, krisso310, ksamuel, KURMAman, Licensed to Walk!, linix, lionhead, m6, mahsingh, malicious, maljoe, marcuzdiamondz, masterduz, Mazdout, mini dude1000, modifiedtoys, N.F.S., naughtydawg, Navada, navin123, nhbk, nismotrinidappa, notorious, onlyjahson, Overlord, PACMAN JDM TUNED UNLTD., partscentral, phat_trini, pugboy, Quality Sound, qwerty, razz, reaper27, Reez100, rnlsouth, shash, SNIPER 3000, sosaplate1, spaluchin, SpeedR, spranga, sweetface789, tech9, The_Honourable, trinigamer, trinimanic, tuner85, turtleback, Yahoo [Bot], zahc


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
3NE-2NR