Saturday, August 30th, 2014



- It is currently Fri Aug 29, 2014 10:11 pm

All times are UTC - 4 hours


Jump to:  


Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
chickenheadeater
PostPosted: Sat Mar 19, 2005 2:48 am 
Offline
Riding on 13's

Joined: Sat Nov 22, 2003 12:00 pm
Posts: 1
OK here is the deal, i had a lancer with a 4G15 SOHC engine which died. So i swapped in a 4G15 DOHC, and tranny after some work and getting it right i finally got the engine to start

but now the neutral bulb for the transmision keeps blinking if i put it in gear, and the car is rolling in 2nd all the time??

any clue??

parts we got:
new engine
tranny
complete wire harness
brain box for tranny

brain for engine: this was not attached to the engine harness it was one they had on the shelf.... i feel this may be the wrong brain..

if anyone has this engine could u possible post the ecu number so i can check plz
thnx


Share on FacebookShare on Twitter
Top
 Profile  
 
MISHI
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 19, 2005 10:57 am 
Offline
3NE 2NR Aficionado
User avatar

Joined: Wed May 14, 2003 4:00 pm
Posts: 5372
Location: Location: Location!
Check the inhibitor switch..(the electrical component on the tranny itself. it may need to be replaced or maybe just some wd40. Also, Check the Oil in the tranny it could be contaminated or overfilled.

besides which...the tranny ECU is pretty much standalone for CK lancers so the fact the ecu was not on the car isn't such a issue


Top
 Profile  
 
Jesu
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 23, 2005 12:34 am 
Offline
Riding on 13's
User avatar

Joined: Tue Aug 05, 2003 9:40 am
Posts: 1
Suppose the mechanic who worked on the car used normal Auto trans fluid, rather than ATF +3 in the tranny, would that cause trouble aswell?


Top
 Profile  
 
MISHI
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 23, 2005 1:11 am 
Offline
3NE 2NR Aficionado
User avatar

Joined: Wed May 14, 2003 4:00 pm
Posts: 5372
Location: Location: Location!
it's plausible, however i don't believe that would cause the problem first try. Also, check your TPS sensor and if neccessary, replace it. That also has a profound effect with INVECS II trannys


Top
 Profile  
 
MISHI
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 23, 2005 1:55 am 
Offline
3NE 2NR Aficionado
User avatar

Joined: Wed May 14, 2003 4:00 pm
Posts: 5372
Location: Location: Location!
also forgot to mention.....check the fluid level in the tranny...If it's way too high or low it will cause this as well.


Top
 Profile  
 
TRD tiger
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 23, 2005 7:19 pm 
Offline
Street 2NR

Joined: Thu Feb 19, 2004 2:18 pm
Posts: 86
Location: Carapichaima
once your engine is idling properly ...the ecu for the engine is mostlikely the correct one...however your problem is either the transmission ecu or something is wrong with the sensor that is on the gear selector of the transmission that tells you what gear you are in ..if it blinks when you try to put it in drive ..that may be faulty.......just a guess here...


Top
 Profile  
 
Bezman
 Post subject:
PostPosted: Thu Mar 24, 2005 1:25 am 
Offline
Admin
User avatar

Joined: Thu Apr 24, 2003 2:47 pm
Posts: 6195
Quote:
once your engine is idling properly ...the ecu for the engine is mostlikely the correct one...




hmmm not really...


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 4 hours


Who is online

Registered users: 1UZFE, 30hz, 555 PARTS, ABA Trading LTD, abusafaa, AbuStar, ADRENALINE KID, AK2289, ali19801, Annan Jugoon, Anton, badstyles16, bedroombully, besaccent, big j, Bing [Bot], Black Scorpion, Bozorotty, car4sale, carnatic, cherrypopper, clanspider, clintus, crazynufu1, Darryl, dj navie, Drager, eg8, FA 2NR, flawlesskrew, flesh645, geodude, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Google Feedfetcher, groundpilot, gt357, high, ichimoto, ichiniisama99, Insane Indian, inter_elegance, invader, ISM, jattsrobby, jay_z, jb_911, jnelo, king p11, kratos_subi1976, kurmakk, lancerboss22, madpeoplebizniss, maj. tom, Marct, mega, MichaelPrasad, Mobile-Authority, monk_t, mountaingoat, Mr.Bollywood, mragoobir, music man, nathanielle, nerdZ, nigel.b, noise maker, NorStar2K, omnipotent, orangelancer, Party rocK, Parvin, pyromaniax, Radical Radha, randolphinshan, rane, RBphoto, rennyren2, roopnath, roshan1, sadegg, safik20, scoobert_doo, shivab, sick, skibz, slim1005, Soul Edge, Soul_reaper, speed, spoil_kid123, ST Auto, starboii franklyn, starboys LTD, Strugglerzinc, super david, Team2lo2flo, thestroke, tiger balm, toyolink, Trini_2NR, triniconceptz, TriP, Type Rated, uzziah, vintagestyles, WHYS AUTOMOTIVE, X-Axis, Yahoo [Bot], YoungBoiSav


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
3NE-2NR