TriniTuner.com  |  Latest Event:  

Forums

Still smokin! Please help.

Fit, Civic, Integra, CR-V, Accord, Legend - Do NOT post FS or WTB here!!!

Moderator: 3ne2nr Mods

Jinx2004Riceboy
Street 2NR
Posts: 63
Joined: April 19th, 2004, 2:38 pm
Location: Florida-down by de beach
Contact:

Still smokin! Please help.

Postby Jinx2004Riceboy » May 12th, 2004, 9:32 am

I had white-blue smoke coming from my exhaust at idle and under acceleration after I changed my oil. After I had only a quart on there, it stopped. What would cause my car to blow smoke with a little oil, and be fine when the oil is full? I checked the timing, idle plugs, head gasket, coolant, and dizzy with no uck. It's a 1990 Civic D15B2. 193,200 miles and countin baby!

Advertisement
User avatar
Jimbo
3ne2nr Toppa Toppa
Posts: 5739
Joined: September 26th, 2003, 7:27 am
Location: Cold place

Postby Jimbo » May 12th, 2004, 9:37 am

ummmm... more lubrication maybe?!

User avatar
Dave
3NE 2NR Moderator
Posts: 14631
Joined: April 22nd, 2003, 8:07 am
Location: playing with above and below
Contact:

Postby Dave » May 12th, 2004, 9:39 am

oil on the plugs?

User avatar
Dirty Face
punchin NOS
Posts: 2987
Joined: May 6th, 2003, 8:34 pm
Location: Lemons? Make Lemonade!!
Contact:

Postby Dirty Face » May 12th, 2004, 12:49 pm

your burning oil.. if you have checked those things (and I doubt you reallllly checked all of them) then I dont know, maybe your valve seals?

Jinx2004Riceboy
Street 2NR
Posts: 63
Joined: April 19th, 2004, 2:38 pm
Location: Florida-down by de beach
Contact:

Postby Jinx2004Riceboy » May 13th, 2004, 8:35 am

I KNOW I'm burning oil. I just don't know how it's getting into the combustion chambed. Inshan said maybe bad rings or bad valve seals.

User avatar
crazybalhead
TriniTuner 24-7
Posts: 10935
Joined: April 21st, 2003, 9:41 am

Postby crazybalhead » May 13th, 2004, 4:57 pm

Bad rings boy, how much times we telling yuh that. You are getting blow-by. And I wouldn't run my engine on one quart of oil if I were you.

Jinx2004Riceboy
Street 2NR
Posts: 63
Joined: April 19th, 2004, 2:38 pm
Location: Florida-down by de beach
Contact:

Postby Jinx2004Riceboy » May 13th, 2004, 7:57 pm

LoL. Thanx.

User avatar
hilux junkie
3NE 2NR for life
Posts: 145
Joined: March 11th, 2004, 10:50 pm
Location: looking at u trying to catch me
Contact:

Postby hilux junkie » May 13th, 2004, 11:33 pm

best advice brother ........ go in bamboo 2500 buy a engine and tranny forget trying to solve d smokin yuh probably mash it up already :mrgreen:

Jinx2004Riceboy
Street 2NR
Posts: 63
Joined: April 19th, 2004, 2:38 pm
Location: Florida-down by de beach
Contact:

Postby Jinx2004Riceboy » May 19th, 2004, 3:41 pm

Ok.New update...I'm plannin on gettin her looked at this weekend and if it is indeed something that's going to cost me more than $200 then I'm replacing the engine with a SOHC ZC. More powaaaaa! Props to Inshan on helping me out totally dude.LOL :mrgreen: :!:

User avatar
dragaholic
Riding on 18's
Posts: 1840
Joined: April 18th, 2003, 10:58 am
Location: itchin tuh race!

Postby dragaholic » June 15th, 2004, 12:04 am

civic boy wrote:best advice brother ........ go in bamboo 2500 buy a engine and tranny forget trying to solve d smokin yuh probably mash it up already :mrgreen:


de man in florida.

User avatar
static
3NE 2NR for life
Posts: 179
Joined: March 24th, 2004, 3:04 pm
Contact:

Postby static » June 15th, 2004, 11:44 pm

i think that a compression test would give a good indication on the condition of the rings and valves, if it is acceptable then your problem might be valve seals.

Advertisement

Return to “HONDA”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests