TriniTuner.com  |  Latest Event:  

Forums

ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Mitsu Lancer, Evo, GSR, MIVEC, 4G**, GDI, Galant, Outlander, L200 Sportero/Triton etc.

Moderator: 3ne2nr Mods

trini iceman
Trinituner Peong
Posts: 460
Joined: January 12th, 2013, 1:14 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby trini iceman » February 16th, 2016, 8:06 am

GDI's don't use regular vacuum for it has an Ecuador controlled one already. 3981404 whatsapp me.

Advertisement
User avatar
BoostJunkieXL
Sweet on this forum
Posts: 330
Joined: August 31st, 2008, 9:39 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby BoostJunkieXL » February 24th, 2016, 2:21 pm

tuners i need some guidance...my gear shift indicator is showing the wrong gear. its a 4speed (invecs-ii) 4g93t gdi. when on 1st it shows 3, on second it shows 2, on 3rd it shows 3,and on 4th it shows 6 :/ ..been doing some reading up and im not sure but could it be a problem with some sort of gear shift or gear position sensor on the transmission ?

User avatar
Kronik
Shifting into 6th
Posts: 2014
Joined: July 23rd, 2004, 9:37 pm
Location: Central
Contact:

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby Kronik » February 24th, 2016, 4:18 pm

there is a gear position sensor on the transmission, right where the linkage attaches to the transmission. just slacken the two bolts and adjust accordingly

User avatar
BoostJunkieXL
Sweet on this forum
Posts: 330
Joined: August 31st, 2008, 9:39 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby BoostJunkieXL » February 25th, 2016, 9:51 am

Kronik wrote:there is a gear position sensor on the transmission, right where the linkage attaches to the transmission. just slacken the two bolts and adjust accordingly



Thanks !!! ill give it a try when i get home

User avatar
747 TECHNOLOGIES
TriniTuner 24-7
Posts: 8240
Joined: April 18th, 2003, 8:47 am
Location: Shaz Auto Repairs & Performance @ Bamboo #2
Contact:

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby 747 TECHNOLOGIES » March 3rd, 2016, 7:14 am

Fellers i need 4 flywheel bolts for the 4g93t non gdi

It's m11x1.0

trini iceman
Trinituner Peong
Posts: 460
Joined: January 12th, 2013, 1:14 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby trini iceman » March 3rd, 2016, 10:43 am

These are the same as the 6a13`s? If so I have some arps

User avatar
turbo_beast369
Riding on 18's
Posts: 1638
Joined: January 20th, 2006, 3:41 pm
Location: Sando

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby turbo_beast369 » March 3rd, 2016, 3:23 pm

I think you mean M11 x 28.5mm from a CD5A

stock VR4 and GSR CM5A bolts are M11 x 19.5 mm

User avatar
747 TECHNOLOGIES
TriniTuner 24-7
Posts: 8240
Joined: April 18th, 2003, 8:47 am
Location: Shaz Auto Repairs & Performance @ Bamboo #2
Contact:

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby 747 TECHNOLOGIES » March 4th, 2016, 12:39 am

Yea m11x28.5

I need 4 more urgently :(

User avatar
10-01
punchin NOS
Posts: 2933
Joined: September 29th, 2003, 4:24 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby 10-01 » March 11th, 2016, 4:09 pm

hey folks how hard is it to source a full FWD manual conversion & manual brain for a 4g93t swapped taking place in a ck4 ?

User avatar
kav747
Street 2NR
Posts: 78
Joined: April 29th, 2009, 5:28 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby kav747 » March 14th, 2016, 10:55 am

10-01 wrote:hey folks how hard is it to source a full FWD manual conversion & manual brain for a 4g93t swapped taking place in a ck4 ?


It hard to find "scarce like gold".

User avatar
fras
Chronic 2NR
Posts: 2129
Joined: August 25th, 2005, 8:34 pm
Location: Penal

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby fras » March 15th, 2016, 3:49 pm

a manual conversion is easy to find and u dont need the manual ecu/harness

anyone see these 93T ck/cm5a selling anywhere besides new age?

User avatar
justwhatuseeing
Riding on 18's
Posts: 1620
Joined: July 6th, 2003, 12:40 pm
Location: in another matrix
Contact:

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby justwhatuseeing » March 16th, 2016, 12:36 pm

hey anyone here have a first gen 4g93t I want someone assistance with parts for this model engine
engine harness

User avatar
NR8
Riding on 17's
Posts: 1535
Joined: January 14th, 2012, 2:20 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby NR8 » March 16th, 2016, 4:37 pm

fras wrote:anyone see these 93T ck/cm5a selling anywhere besides new age?

Would like to know this too please. fras do you know the going price for that engine?

User avatar
fras
Chronic 2NR
Posts: 2129
Joined: August 25th, 2005, 8:34 pm
Location: Penal

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby fras » March 16th, 2016, 4:57 pm

new age calling $18,000

User avatar
Morpheus
TriniTuner 24-7
Posts: 10655
Joined: July 22nd, 2004, 2:24 am

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby Morpheus » March 16th, 2016, 5:09 pm

That price is what? Engine and box? The works?

Last they quoted me (about 6yrs ago) 4G93T and mivec gearbox $25k :|

User avatar
NR8
Riding on 17's
Posts: 1535
Joined: January 14th, 2012, 2:20 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby NR8 » March 16th, 2016, 5:26 pm

fras wrote:new age calling $18,000

:shock: :faint:
That's everything complete for the conversion?

Considering swapping one into a VRG Galant. Have any of you guys ever done it and can give pointers or advise of anything to note. I would reuse the auto/tiptronic tranny.

Also, what kinda fuel economy figures do you guys get with this engine?

User avatar
fras
Chronic 2NR
Posts: 2129
Joined: August 25th, 2005, 8:34 pm
Location: Penal

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby fras » March 16th, 2016, 7:33 pm

engine ecu n harness

User avatar
Ted_v2
TriniTuner 24-7
Posts: 10662
Joined: March 30th, 2010, 8:58 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby Ted_v2 » March 28th, 2016, 10:30 pm

Heard stories that the v6 twin turbo engine bolts into a vrg easy with no wiring mods.
Using back the stock GDI transmission, i believe i heard rollingstock saying this or xtech.
that engine sells for less than 10k.

User avatar
turbo_beast369
Riding on 18's
Posts: 1638
Joined: January 20th, 2006, 3:41 pm
Location: Sando

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby turbo_beast369 » March 31st, 2016, 1:06 pm

on either the CM5 GSR or CS5 93T GDI has anyone condemned the OEM oil cooler that is located on the block with an external aftermarket oil cooler?

User avatar
fras
Chronic 2NR
Posts: 2129
Joined: August 25th, 2005, 8:34 pm
Location: Penal

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby fras » March 31st, 2016, 3:37 pm

maybe u could run an external cooler in series... dont know what fittings would be needed to replace the factory unit

User avatar
morefire24
Ricer
Posts: 18
Joined: August 8th, 2012, 7:28 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby morefire24 » March 31st, 2016, 10:58 pm

I need sum advice on a little problem im having with my evo 4, when i unplug the isc nothing changes, i guess it needs replacing, what im asking is if the 4g93 and 4g63 isc is the same or any other replacement can work, thanks

trini iceman
Trinituner Peong
Posts: 460
Joined: January 12th, 2013, 1:14 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby trini iceman » April 3rd, 2016, 11:16 pm

morefire24 wrote:I need sum advice on a little problem im having with my evo 4, when i unplug the isc nothing changes, i guess it needs replacing, what im asking is if the 4g93 and 4g63 isc is the same or any other replacement can work, thanks

So you are/were having idle problems?

User avatar
morefire24
Ricer
Posts: 18
Joined: August 8th, 2012, 7:28 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby morefire24 » April 4th, 2016, 12:12 am

Yes the idle is low when the vehicle is cold and wenever the ac is turned on

trini iceman
Trinituner Peong
Posts: 460
Joined: January 12th, 2013, 1:14 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby trini iceman » April 4th, 2016, 12:47 am

MAF or MAP?

User avatar
morefire24
Ricer
Posts: 18
Joined: August 8th, 2012, 7:28 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby morefire24 » April 4th, 2016, 12:48 am

It the sensor below the intake hose isc/stepup

User avatar
morefire24
Ricer
Posts: 18
Joined: August 8th, 2012, 7:28 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby morefire24 » April 4th, 2016, 12:51 am

1459745435373.jpg

trini iceman
Trinituner Peong
Posts: 460
Joined: January 12th, 2013, 1:14 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby trini iceman » April 4th, 2016, 1:17 am

I know what isc/iac/stepper motor is. Do you have MAP or MAF sensor. Any stalling on deceleration? Normal WOT?

User avatar
morefire24
Ricer
Posts: 18
Joined: August 8th, 2012, 7:28 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby morefire24 » April 4th, 2016, 1:21 am

Maf sensor, it was decelerating and stalled a few times until i raised the idle

trini iceman
Trinituner Peong
Posts: 460
Joined: January 12th, 2013, 1:14 pm

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby trini iceman » April 5th, 2016, 1:39 pm

trini iceman wrote:
morefire24 wrote:I need sum advice on a little problem im having with my evo 4, when i unplug the isc nothing changes, i guess it needs replacing, what im asking is if the 4g93 and 4g63 isc is the same or any other replacement can work, thanks

So you are/were having idle problems?


You solved this?

User avatar
chris3840
Ricer
Posts: 25
Joined: March 21st, 2010, 10:12 am

Re: ALL 4G93T OWNERS - Post your most common problems !!!

Postby chris3840 » April 22nd, 2016, 2:46 pm

wanger wrote:Hear my problem I recently do a conversion to 4g93t gdi now every time I try to accelerate the starves and starts breaking up and backfiring I used the original pump from my car with one return but the engine has to returns so what I did was made a y and run the 2 returns into one but someone told me one return needs a regulator on it to build pressure to the injectors before it is returned is it true

I have dis exact same same same problem, u hit all d nails on d head wit ur post, did u get d problem resolved? Am still having d same problems, I also used a y on the same return hose u was referring to. Wud really like to hear u feedback, thanks.

Advertisement

Return to “MITSUBISHI”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests