TriniTuner.com  |  Latest Event:  

Forums

4G18 IDLE PROBLEM

Mitsu Lancer, Evo, GSR, MIVEC, 4G**, GDI, Galant, Outlander, L200 Sportero/Triton etc.

Moderator: 3ne2nr Mods

User avatar
TriniAutoMart
Riding on 16's
Posts: 1283
Joined: December 27th, 2011, 11:14 pm
Location: www.triniautomart.com
Contact:

Re: 4G18 IDLE PROBLEM

Postby TriniAutoMart » March 2nd, 2016, 7:15 pm

Wow...that is steep.

http://www.aliexpress.com/item/Mitsubis ... 53721.html

Saw this one on a chinese website...not sure if it is the correct part.

Advertisement
User avatar
turbo_beast369
Riding on 18's
Posts: 1638
Joined: January 20th, 2006, 3:41 pm
Location: Sando

Re: 4G18 IDLE PROBLEM

Postby turbo_beast369 » March 3rd, 2016, 8:46 am

www.amayama.com has it for $260 USD before shipping which might be around $20 USD shipping

User avatar
TriniAutoMart
Riding on 16's
Posts: 1283
Joined: December 27th, 2011, 11:14 pm
Location: www.triniautomart.com
Contact:

Re: 4G18 IDLE PROBLEM

Postby TriniAutoMart » March 3rd, 2016, 10:48 am

Is amayama.com reliable?

User avatar
turbo_beast369
Riding on 18's
Posts: 1638
Joined: January 20th, 2006, 3:41 pm
Location: Sando

Re: 4G18 IDLE PROBLEM

Postby turbo_beast369 » March 3rd, 2016, 3:19 pm

TriniAutoMart wrote:Is amayama.com reliable?


VERY reliable IMHO. Purchased from them many times with zero issues. If they are out of stock they will tell you before hand. Shipping is fairly quick and reasonable seeing that it's coming from a good distance. Only drawback which they tell you in advance is that it would take some time before they get the parts from the manufacturer to their warehouse as they don't stock much parts. It's good for someone that willing to wait around 1 to 1.5 sometimes 2 weeks max to get parts.
Last edited by turbo_beast369 on March 3rd, 2016, 3:29 pm, edited 1 time in total.

User avatar
TriniAutoMart
Riding on 16's
Posts: 1283
Joined: December 27th, 2011, 11:14 pm
Location: www.triniautomart.com
Contact:

Re: 4G18 IDLE PROBLEM

Postby TriniAutoMart » March 3rd, 2016, 3:26 pm

OK thanks.

andre12
Riding on 13's
Posts: 6
Joined: March 13th, 2013, 11:51 am

Re: 4G18 IDLE PROBLEM

Postby andre12 » January 26th, 2017, 3:05 pm

good day ppl i have a local cs3 lancer 4g18 the car idle good but i gettin a mist as well as a fowling in between when parked and as well driving , any help on dis problem plz

nahkiel868
Riding on 13's
Posts: 2
Joined: March 17th, 2018, 3:00 pm

Re: 4G18 IDLE PROBLEM

Postby nahkiel868 » March 17th, 2018, 3:22 pm

hey guys am new to this forum and i have experienced all of these problems with my cs3 lancer spent thousands behind it to fix and its just in my yard park up, im so frustrated that my next option is to gather some money and have an SR20 installed and done with the problems, anyone that knows a good mechanic and auto electrician , hit me up

User avatar
Kronik
Shifting into 6th
Posts: 1968
Joined: July 23rd, 2004, 9:37 pm
Location: Central
Contact:

Re: 4G18 IDLE PROBLEM

Postby Kronik » March 17th, 2018, 7:48 pm

nahkiel868 wrote:hey guys am new to this forum and i have experienced all of these problems with my cs3 lancer spent thousands behind it to fix and its just in my yard park up, im so frustrated that my next option is to gather some money and have an SR20 installed and done with the problems, anyone that knows a good mechanic and auto electrician , hit me up

What is your current problem

nahkiel868
Riding on 13's
Posts: 2
Joined: March 17th, 2018, 3:00 pm

Re: 4G18 IDLE PROBLEM

Postby nahkiel868 » March 17th, 2018, 10:23 pm

i was burning oil carried it by the mechanic do over the head changed valve seals time over the engine, then i the idle sensor not seeming to respond at all one time it burn out clean almost caught fire and the others i happen to got worked for a short time so now its parked up cant drive properly will cut off

User avatar
Kronik
Shifting into 6th
Posts: 1968
Joined: July 23rd, 2004, 9:37 pm
Location: Central
Contact:

Re: 4G18 IDLE PROBLEM

Postby Kronik » March 18th, 2018, 12:53 am

nahkiel868 wrote:i was burning oil carried it by the mechanic do over the head changed valve seals time over the engine, then i the idle sensor not seeming to respond at all one time it burn out clean almost caught fire and the others i happen to got worked for a short time so now its parked up cant drive properly will cut off

That could be the ECU if you have changed the sensor multiple times and each time the same IAC sensor gets damaged. I know in the CK if your IAC sensor was bad and you left it like that it would eventually damage the ECU

User avatar
Mercenary
Riding on 18's
Posts: 1607
Joined: December 19th, 2008, 11:19 am
Location: West Indies

Re: 4G18 IDLE PROBLEM

Postby Mercenary » April 27th, 2018, 10:59 pm

problem : already destroy two idle screw on my throttle body. eventually the threading got damage.

Bought and installed a foreign throttle body , now the idle screw wont move...don't want to destroy another screw or worst yet a next throttle body....any recommendations on how to get the screw to move? car idling high...:/

User avatar
Kronik
Shifting into 6th
Posts: 1968
Joined: July 23rd, 2004, 9:37 pm
Location: Central
Contact:

Re: 4G18 IDLE PROBLEM

Postby Kronik » April 29th, 2018, 12:48 pm

Mercenary wrote:problem : already destroy two idle screw on my throttle body. eventually the threading got damage.

Bought and installed a foreign throttle body , now the idle screw wont move...don't want to destroy another screw or worst yet a next throttle body....any recommendations on how to get the screw to move? car idling high...:/
Use a flat head not a Phillip, spray with WD-40 and leave to soak, press down hard with screw driver to prevent slippage of tip, like use your body weight

Advertisement

Return to “MITSUBISHI”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests