TriniTuner.com  |  Latest Event:  

Forums

Flow Internet Thread

this is how we do it.......

Moderator: 3ne2nr Mods

User avatar
gastly369
TriniTuner 24-7
Posts: 7613
Joined: May 15th, 2009, 4:40 pm
Location: trinidad

Re: Flow Internet Thread

Postby gastly369 » March 7th, 2018, 7:09 pm

Bandwidth shaping done talk... awaiting any other service provider

Advertisement
bossmann
Trinituner Peong
Posts: 432
Joined: October 23rd, 2007, 1:44 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby bossmann » March 7th, 2018, 7:14 pm

gastly369 wrote:Bandwidth shaping done talk... awaiting any other service provider
I guess it's only for certain customers? I don't have this issue.

lchan485
3NE 2NR for life
Posts: 200
Joined: June 12th, 2016, 7:05 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby lchan485 » March 7th, 2018, 7:25 pm

And this one on Flow sever...working like sheit tonight boiImage

User avatar
Dizzy28
TriniTuner 24-7
Posts: 9711
Joined: February 8th, 2010, 8:54 am
Location: People's Republic of Bananas

Re: Flow Internet Thread

Postby Dizzy28 » March 8th, 2018, 9:07 am

Finally dropped Blink broadband for Flow this week after having TSTT internet for 17 years.
Took the Basix package for now just to test/evaluate as they say I can up the speed at anytime getting it within one day notice.
Advertised as 5Mbps but typically comes in at 7-8Mbps.

User avatar
jaithon
Street 2NR
Posts: 32
Joined: August 4th, 2013, 9:02 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby jaithon » March 8th, 2018, 3:40 pm

Tech ppl, answer me this, I am getting 2different speeds on two diff networks coming from 1 modem at home. On the 5G band i’m getting 100mbs/20mbs & on the 2.4ghz, i’m getting 40mbs/20mbs. Kindly explain how thats possible please & a fix

lchan485
3NE 2NR for life
Posts: 200
Joined: June 12th, 2016, 7:05 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby lchan485 » March 8th, 2018, 4:46 pm

jaithon wrote:Tech ppl, answer me this, I am getting 2different speeds on two diff networks coming from 1 modem at home. On the 5G band i’m getting 100mbs/20mbs & on the 2.4ghz, i’m getting 40mbs/20mbs. Kindly explain how thats possible please & a fix
Setting up 802.11n Channel Bonding

802.11n products normally do not enable channel bonding by default but instead, run in traditional single channel mode to keep the risk of interference low. Both the router and wireless N clients must be configured to run in a channel bonding mode together to achieve any performance benefit.

The steps to configure channel bonding vary depending on the product. The software will sometimes refer to single channel mode as 20 MHzoperations (20 MHz being the width of a Wi-Fi channel) and channel bonding mode as 40 MHzoperations.

Limitations of 802.11n Channel Bonding

802.11n equipment can ultimately fail to run in the maximum (300 Mbps) performance range for these reasons:

Some 802.11n gear cannot support channel bonding. For example, this mode of wireless signaling is government regulated in certain countries like the UK

If the 802.11n network includes any 802.11b/g clients, the performance of the entire network might be negatively affected, depending on the router's capabilities. Because 802.11b/g clients do not support channel bonding, these must be set up properly with a mixed modeWireless N router to minimize performance impact

I get that same problem . 40Mhz works well on laptop but not on phones and if set to 40Mhz , N network only .older divices wont connect. So just leave it in mix mode and live with 1/2 speed . still better than any 4G mobile network lol

User avatar
Kronik
Shifting into 6th
Posts: 2155
Joined: July 23rd, 2004, 9:37 pm
Location: Central
Contact:

Re: Flow Internet Thread

Postby Kronik » March 8th, 2018, 10:20 pm

jaithon wrote:Tech ppl, answer me this, I am getting 2different speeds on two diff networks coming from 1 modem at home. On the 5G band i’m getting 100mbs/20mbs & on the 2.4ghz, i’m getting 40mbs/20mbs. Kindly explain how thats possible please & a fix

5ghz allows for greater network speeds but the coverage distance is less if there are walls etc between the device and router, 2.4ghz has a greater coverage distance through walls etc, but has less network speed than 5ghz

User avatar
jaithon
Street 2NR
Posts: 32
Joined: August 4th, 2013, 9:02 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby jaithon » March 9th, 2018, 7:49 am

Kronik, so in essence, nothing is wrong with the modem then? But a drop in network speed by more than half tho?

User avatar
Kronik
Shifting into 6th
Posts: 2155
Joined: July 23rd, 2004, 9:37 pm
Location: Central
Contact:

Re: Flow Internet Thread

Postby Kronik » March 10th, 2018, 1:26 am

Yeah well that's the limitations of using WiFi, once your router is positioned properly in the house to give maximum coverage, you should be able to use the 5ghz right through

User avatar
ragzinc
Street 2NR
Posts: 74
Joined: August 11th, 2004, 10:43 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby ragzinc » March 23rd, 2018, 11:24 am

Anyone having serious internet service issues right now?
Attachments
Screenshot_1.png

User avatar
gastly369
TriniTuner 24-7
Posts: 7613
Joined: May 15th, 2009, 4:40 pm
Location: trinidad

Re: Flow Internet Thread

Postby gastly369 » April 10th, 2018, 8:56 pm

ragzinc wrote:Anyone having serious internet service issues right now?
Few weeks to months now flow "pack ah chit" service...not even bothering to call dem again "40mbps" service and buffer everything ..used a 7mbps Novo service by family and feeling like dialup I using home vs his Novo connection
Signed up for anyting fiber that comes my way fist will get my $$ instead

Flow users use testmy.net and will see vs what the mass use speedtest.net

User avatar
South Man
Street 2NR
Posts: 80
Joined: April 27th, 2006, 7:44 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby South Man » April 25th, 2018, 8:27 pm

Edit

felix
Ricer
Posts: 26
Joined: December 18th, 2009, 7:55 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby felix » April 26th, 2018, 8:15 am

A WHILE NOW FLOW INCONSISTENT

felix
Ricer
Posts: 26
Joined: December 18th, 2009, 7:55 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby felix » May 2nd, 2018, 2:24 pm

horrible for the last two days oh gosh
cunupia
it keeps cutting off

User avatar
hydroep
punchin NOS
Posts: 4247
Joined: February 4th, 2007, 9:16 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby hydroep » May 2nd, 2018, 3:58 pm

Has been pretty consistent in Sando proper but had an outage for a couple of hours yesterday afternoon.

Since then no problems.

User avatar
EFFECTIC DESIGNS
TriniTuner 24-7
Posts: 8217
Joined: April 1st, 2010, 3:17 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby EFFECTIC DESIGNS » May 2nd, 2018, 4:27 pm

Ever since they had upgraded me to the 60mb I never had issues with Flow but before this I would always have disconnect issues. I remember those days what a nightmare. Currently on the 100mb package and never an issue well 0.5% of the time there is an issue but I can live with that.

User avatar
teems1
12 pounds of Boost
Posts: 2278
Joined: March 15th, 2007, 4:44 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby teems1 » May 2nd, 2018, 4:58 pm

jaithon wrote:Kronik, so in essence, nothing is wrong with the modem then? But a drop in network speed by more than half tho?


That is correct.

Nothing is wrong with the modem. The advertised speeds are via ethernet. If you were to connect directly to your modem via an ethernet cable, you should see the full speed there.

WiFi would never be as fast as a wired connection. That's just the laws of physics.

Every year WiFi tech is getting faster, but a wired connection is always supreme.

timemastee
Street 2NR
Posts: 42
Joined: February 4th, 2017, 6:33 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby timemastee » May 5th, 2018, 4:19 pm

Anybody else getting nun in the East?

zaboca
Riding on 13's
Posts: 10
Joined: November 30th, 2017, 6:57 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby zaboca » May 5th, 2018, 11:17 pm

After having more downtime than uptime for the last 2 months and the technicians saying that it's nothing wrong on their end, they finally came and replaced the modem. So far no issues at all I will continue monitoring.

User avatar
christopherwilliams2
Riding on 18's
Posts: 1680
Joined: October 14th, 2008, 4:09 am
Location: In the first row at the Emirates!

Re: Flow Internet Thread

Postby christopherwilliams2 » May 6th, 2018, 5:52 am

timemastee wrote:Anybody else getting nun in the East?


mine was fine all evening #Arima

lchan485
3NE 2NR for life
Posts: 200
Joined: June 12th, 2016, 7:05 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby lchan485 » May 6th, 2018, 2:19 pm

Anyone with the new CW white router was successful in placing it in Bridge mode?

User avatar
Dizzy28
TriniTuner 24-7
Posts: 9711
Joined: February 8th, 2010, 8:54 am
Location: People's Republic of Bananas

Re: Flow Internet Thread

Postby Dizzy28 » May 6th, 2018, 6:53 pm

This one?
20180506_185307.jpg

timemastee
Street 2NR
Posts: 42
Joined: February 4th, 2017, 6:33 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby timemastee » May 7th, 2018, 2:19 am

christopherwilliams2 wrote:
timemastee wrote:Anybody else getting nun in the East?


mine was fine all evening #Arima

Mines was down for about 24-30 hours seemed to be an issues in my area itself where only 13 out of the 100 on the split was online.

Worst experience i had with flow to date, had to use my next door digicel connection which was terrible tbh

User avatar
christopherwilliams2
Riding on 18's
Posts: 1680
Joined: October 14th, 2008, 4:09 am
Location: In the first row at the Emirates!

Re: Flow Internet Thread

Postby christopherwilliams2 » May 7th, 2018, 9:01 am

timemastee wrote:
christopherwilliams2 wrote:
timemastee wrote:Anybody else getting nun in the East?


mine was fine all evening #Arima

Mines was down for about 24-30 hours seemed to be an issues in my area itself where only 13 out of the 100 on the split was online.

Worst experience i had with flow to date, had to use my next door digicel connection which was terrible tbh


oh jeez an...digicel hide yuh face :D

lchan485
3NE 2NR for life
Posts: 200
Joined: June 12th, 2016, 7:05 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby lchan485 » May 10th, 2018, 12:25 pm

Yes. Can it be bridged ?
Dizzy28 wrote:This one?
20180506_185307.jpg

User avatar
hydroep
punchin NOS
Posts: 4247
Joined: February 4th, 2007, 9:16 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby hydroep » May 10th, 2018, 12:30 pm

System was down yesterday afternoon for approximately 10 hours. The modem couldn't "detect/resolve" topology or something so.

That's the second breakdown in less than two weeks in what has traditionally been a stable area.

Hope this isn't a sign of things to come...:|

User avatar
christopherwilliams2
Riding on 18's
Posts: 1680
Joined: October 14th, 2008, 4:09 am
Location: In the first row at the Emirates!

Re: Flow Internet Thread

Postby christopherwilliams2 » May 10th, 2018, 6:48 pm

hydroep wrote:System was down yesterday afternoon for approximately 10 hours. The modem couldn't "detect/resolve" topology or something so.

That's the second breakdown in less than two weeks in what has traditionally been a stable area.

Hope this isn't a sign of things to come...:|


hope this doesn't ever happen in arima...i need my supply to be stable oui....

felix
Ricer
Posts: 26
Joined: December 18th, 2009, 7:55 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby felix » May 27th, 2018, 1:56 pm

anyone else in cunupia ketching hell with flow over the past few days internet keeps going and coming

fred1266
Chronic TriniTuner
Posts: 576
Joined: June 19th, 2011, 8:52 pm

Re: Flow Internet Thread

Postby fred1266 » May 28th, 2018, 2:56 pm

yea happened to me yesterday reset the modem and t should solve the problem

User avatar
src1983
18 pounds of Boost
Posts: 2336
Joined: February 17th, 2009, 11:09 am
Location: Somewhere

Re: Flow Internet Thread

Postby src1983 » May 28th, 2018, 8:33 pm

lchan485 wrote:Yes. Can it be bridged ?
Dizzy28 wrote:This one?
20180506_185307.jpg


What you mean by bridges?

Acting as a modem, and not a router?

Advertisement

Return to “Ole talk and more Ole talk”

Who is online

Users browsing this forum: maj. tom, Strugglerzinc, teems1 and 45 guests