TriniTuner.com  |  Latest Event:  

Forums

Pulsar N16- U codes and limp mode.

Sunny to Skyline - SR20, CA18, RB20-26, VG30 etc.

Moderator: 3ne2nr Mods

botz
Riding on 13's
Posts: 5
Joined: March 21st, 2020, 11:02 am

Pulsar N16- U codes and limp mode.

Postby botz » May 4th, 2020, 8:58 pm

Hi all,

My first post here.

My name is Andrew Kutan and I am from Papua New Guinea,

Ok so my car just went into limp mode, after doing scanning, I've been given U1000 and U1001 codes.

I'd appreciate any help. thanks so much.

Vehicle details:

Mark: Nissan
Family: PULSAR
Model: PULSAR
VIN: JN1CFAN16Z0107372
Brand: Nissan
Chassis Code: N16
Model Code: CDGARSAN16EPA2-L--
Body: S
Engine: QG16DE
Area: SIN
Grade: X1
Transmission: AT
Equip: LEADED
Int.color: GREY
Colour: EV0 (Beige)
Prod. Date From VIN: 11.2006
Models Var. Prod. From: 03.2003

botz
Riding on 13's
Posts: 5
Joined: March 21st, 2020, 11:02 am

Re: Pulsar N16- U codes and limp mode.

Postby botz » May 18th, 2020, 12:23 am

bump.

User avatar
Dave
3NE 2NR Moderator
Posts: 16003
Joined: April 22nd, 2003, 8:07 am
Location: playing with above and below
Contact:

Re: Pulsar N16- U codes and limp mode.

Postby Dave » May 18th, 2020, 4:38 am

It all points to ECU related issues and grounds in some very precarious places. Start simple and see if that helps.

botz
Riding on 13's
Posts: 5
Joined: March 21st, 2020, 11:02 am

Re: Pulsar N16- U codes and limp mode.

Postby botz » May 18th, 2020, 1:34 pm

Dave wrote:It all points to ECU related issues and grounds in some very precarious places. Start simple and see if that helps.


Thank you Dave,

I have found the electrical section of the service manual and I hope it helps.

User avatar
Dave
3NE 2NR Moderator
Posts: 16003
Joined: April 22nd, 2003, 8:07 am
Location: playing with above and below
Contact:

Re: Pulsar N16- U codes and limp mode.

Postby Dave » May 18th, 2020, 1:40 pm

Good luck. Do share what you find!

botz
Riding on 13's
Posts: 5
Joined: March 21st, 2020, 11:02 am

Re: Pulsar N16- U codes and limp mode.

Postby botz » May 18th, 2020, 1:42 pm

Thank you, I'll be giving an update here.

botz
Riding on 13's
Posts: 5
Joined: March 21st, 2020, 11:02 am

Re: Pulsar N16- U codes and limp mode.

Postby botz » May 2nd, 2021, 12:27 pm

Hi guys, so I have managed to get it fixed some months ago. It was a missing AT control fuse that was the cause of the problem.

User avatar
Kevinzz
Riding on 13's
Posts: 7
Joined: June 24th, 2020, 9:47 pm

Re: Pulsar N16- U codes and limp mode.

Postby Kevinzz » May 8th, 2021, 2:28 am

I'm late to the party but yeah usually when an N16 goes into limp mode, it's either the pedal sensor, tranny relay or the E-throttle relay that's bad.

Advertisement

Return to “NISSAN”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests