TriniTuner.com  |  Latest Event:  

Forums

P10/P11/P12 Club

Sunny to Skyline - SR20, CA18, RB20-26, VG30 etc.

Moderator: 3ne2nr Mods

User avatar
Ted_v2
TriniTuner 24-7
Posts: 10927
Joined: March 30th, 2010, 8:58 pm

Re: P10/P11/P12 Club

Postby Ted_v2 » September 26th, 2015, 8:14 pm

racedriverpro wrote:Cant go wrong with Qg18 and box.

Sent from my C6603 using Tapatalk

This

Advertisement
User avatar
krazykidzkrew
Street 2NR
Posts: 89
Joined: March 6th, 2005, 9:08 pm
Contact:

Re: P10/P11/P12 Club

Postby krazykidzkrew » September 26th, 2015, 9:54 pm

The clicking noise could also be the spindle bearing ( the arm under the upper cradle) there's a bearing in there. this is the defect of the p11 at least that what's I heard. Also could be the stabilizer bar bushings.

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » September 26th, 2015, 10:14 pm

I need to post some pics. On both sides, i noticed a circular rubber piece between two ends. Both were cracked. Will post pics tomorrow.

User avatar
krazykidzkrew
Street 2NR
Posts: 89
Joined: March 6th, 2005, 9:08 pm
Contact:

Re: P10/P11/P12 Club

Postby krazykidzkrew » September 26th, 2015, 10:34 pm

Sounding like your engine mounts so far :)

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » September 26th, 2015, 11:20 pm

Crap. Was hoping it wasn't but I'm getting vibrations now too which is a sign. Looks like a complete overhaul of the front is in order. :sad:

User avatar
krazykidzkrew
Street 2NR
Posts: 89
Joined: March 6th, 2005, 9:08 pm
Contact:

Re: P10/P11/P12 Club

Postby krazykidzkrew » September 26th, 2015, 11:39 pm

Post the pics still

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » September 26th, 2015, 11:41 pm

took pics from the side(not very good), seeing what looks like a rubber piece between the two rods(not technical with the suspension parts). On both sides, they look broken and worn.
Right side:
Image

Image

Left side:

Image

Image

I doubt that's the only thing but it's what i could physically see......

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » September 29th, 2015, 9:44 am

Checked it by one guy, said he felt nothing wrong with it. Going for a second opinion and get a suspension check and maybe alignment. I'm getting brakes so I'm guessing it's a suspension issue of some sort. Owner asked told me to fill the tires with nitrogen to improve the ride quality.

User avatar
krazykidzkrew
Street 2NR
Posts: 89
Joined: March 6th, 2005, 9:08 pm
Contact:

Re: P10/P11/P12 Club

Postby krazykidzkrew » September 29th, 2015, 9:52 am

Steering end.

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » September 29th, 2015, 10:11 am

I'm thinking that too. Asked him last night about bushings and ends and he said everything is new. Still going for the suspension check of course.

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » October 3rd, 2015, 2:07 pm

Believe it or not, the noise is less frequent. I noticed my brake pads front were wearing uneven. Checked tire pressure and found that one side had less pressure than the other. Put air in all tires and ride quality improved slightly. Will be changing all pads in a while and doing a suspension check and alignment regardless.

User avatar
krazykidzkrew
Street 2NR
Posts: 89
Joined: March 6th, 2005, 9:08 pm
Contact:

Re: P10/P11/P12 Club

Postby krazykidzkrew » October 4th, 2015, 12:10 pm

Yeah go by a good mechanic with ramp or lift. Let them do a thorough check. Shake up everything lol. when I got mine I changed the steering ends, rack ends, upper cradle, spindle bearings.

User avatar
Ted_v2
TriniTuner 24-7
Posts: 10927
Joined: March 30th, 2010, 8:58 pm

Re: P10/P11/P12 Club

Postby Ted_v2 » October 4th, 2015, 6:44 pm

Yeah what he said. Shake it up on a ramp. P11 does have plenty moving parts in front

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » October 5th, 2015, 5:54 pm

Lol. Sending her in tomorrow morning.
P.S.: Does anyone know a mech who does professional engine swaps? Just for future reference, in case i have to change or decide to go NEO in future. :lol:

User avatar
cornfused
18 pounds of Boost
Posts: 2311
Joined: May 1st, 2003, 9:09 am
Location: utilizing FIFA rules in small goal

Re: P10/P11/P12 Club

Postby cornfused » October 6th, 2015, 12:00 pm

I love my P11 , having owned it since it came to Trinidad some years ago . I can point out a few areas to be aware of .

1. Change your CVT fluid every year .
2. An SR20 equipped P11 is a heater , its not uncommon in a light shower to see steam from the surface of your bonnet . Improve your cooling system , proper working OEM fans and an aluminum radiator , after market thermostat , Zerex coolant or Shell glycoshell.
3. My vehicle came with 4 wheel disk brakes , if you do hard driving upgrade your rotors and be prepared to change them every few years.
4. Suspension repair every year on these roads , car handles very well , almost perfect balance in a corner , for those who can drive , highway bend at the limit , but needs those suspension checks.
5. Cleaning injectors is a bit of a pain as the valve cover needs to be removed.
6. Most P11 rust from the real panel or wheel well pay attention.

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » October 6th, 2015, 12:47 pm

Not going to lie, I was thinking twice about it as previous owner only looked after the engine (very happy about that). Nothing else really so I've got some work to do body wise but I've grown to love the car.
Gotten quite a bit of info from the guys on here and yours too is greatly appreciated. The more I know about the car the better. :lol:

User avatar
Ted_v2
TriniTuner 24-7
Posts: 10927
Joined: March 30th, 2010, 8:58 pm

Re: P10/P11/P12 Club

Postby Ted_v2 » October 6th, 2015, 6:33 pm

Anil does very good swaps. A ve with a non lsd box should have you on rell trills.

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » October 6th, 2015, 7:46 pm

Cool. Skylinechild gave me his info. I really need to visit him once i get some cash. Props to skylinechild for that info. Didn't forget you with the 6 pack dude. :lol:

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » October 9th, 2015, 8:45 pm

Anyone could give a review on using Valvoline in their Primera?
Edit: why I'm asking is because at cold start up i get an engine rattle for 3-5 seconds. Switched to Shell 20w-50 then that rattle started. Was told it's too thick for the hydraulic lifters to pump quickly and to switch back to a synthetic. Previous owner said NP Ultra but what viscosity?

User avatar
krazykidzkrew
Street 2NR
Posts: 89
Joined: March 6th, 2005, 9:08 pm
Contact:

Re: P10/P11/P12 Club

Postby krazykidzkrew » October 10th, 2015, 10:46 pm

The previous owner used the valvoline max life in my car. And I used that for more than a year. No problem. Going to change to shell 20w50 next weekend.

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » October 10th, 2015, 11:14 pm

Hmm. Wonder if I'm the only one getting that cold start rattle with the Shell oil?

User avatar
krazykidzkrew
Street 2NR
Posts: 89
Joined: March 6th, 2005, 9:08 pm
Contact:

Re: P10/P11/P12 Club

Postby krazykidzkrew » October 10th, 2015, 11:16 pm

Will let you know the following week

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » October 10th, 2015, 11:26 pm

Thanks dude. Would like to know if it's my engine or the oil viscosity. It's weird because if i switch off and start it again.... no noise.

User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » October 22nd, 2015, 6:03 pm

New info so far, spoke with Anil and he said the cold start rattle is normal and it's the chain tensioner losing tension. At least now i have something to go on. I'll go to him for the change. I have to ask how many tensioners does the SR20DE have? 1 or 2?

User avatar
p11g20
Riding on 13's
Posts: 4
Joined: August 19th, 2015, 12:32 pm

Re: P10/P11/P12 Club

Postby p11g20 » November 25th, 2015, 12:27 am

INFO NEEDED posting for a partner -anyone ever had problems with the tiptronic lights on the instrument panel P11 M6 for some reason its not working, every thing else works fine and the gears are selecting properly but no (123456) lights, he swapped the instrument panel but it was the same result, he took it to a auto electrical guy in marabella but he cud not source the problem, swapped in another cvt ecu and the lights still wont work any ideas ppl ???? THANKS IN ADVANCE

Sasenarine
Street 2NR
Posts: 30
Joined: June 23rd, 2008, 7:30 am
Location: Chaguanas

Re: P10/P11/P12 Club

Postby Sasenarine » November 26th, 2015, 9:29 pm

Need assistance with my P12.
QR20 engine and CVT tranny
Tranny keeps going into 'fail safe mode' and holding back after driving from Diego to El Socorro now.
Took it to Julien in Cunupia when I 1st bought it and replaced two speed sensors (one on top and below tranny) and it worked for a few minutes until I reach highway. (did diagnostic tests to detect these)
Only happens when I drive kinda fast.
The tech there said the cvt oil in good condition but wants to do a thorough check on the tranny.
Basically I want to know if any one had similar experience and what I should have them check.

User avatar
skylinechild
3ne2nr Toppa Toppa
Posts: 5542
Joined: January 13th, 2008, 11:38 pm
Location: In a Skyline

Re: P10/P11/P12 Club

Postby skylinechild » November 27th, 2015, 8:07 am

p11g20 wrote:INFO NEEDED posting for a partner -anyone ever had problems with the tiptronic lights on the instrument panel P11 M6 for some reason its not working, every thing else works fine and the gears are selecting properly but no (123456) lights, he swapped the instrument panel but it was the same result, he took it to a auto electrical guy in marabella but he cud not source the problem, swapped in another cvt ecu and the lights still wont work any ideas ppl ???? THANKS IN ADVANCE



highly unlikely that all the bulbs blow in the cluster - in addition you swapped out to another cluster to check and even swapped the ECU...and same issue.

i'm thinking it could be a simple things like a power or ground connector loose.

in my car the "eco" light NEVER worked...only after i swapped out the nose cut the straightener secured some ground connections properly in the engine bay and boom...eco light works - :lol:

dont over look the simple things.

User avatar
ivar
3NE2NR is my LIFE
Posts: 706
Joined: February 17th, 2009, 3:49 pm
Location: anywhere at anytime
Contact:

Re: P10/P11/P12 Club

Postby ivar » November 30th, 2015, 2:58 pm


User avatar
speedist
Shifting into 6th
Posts: 2111
Joined: December 6th, 2009, 5:45 pm
Location: Battling to finish the project...........

Re: P10/P11/P12 Club

Postby speedist » December 1st, 2015, 12:31 pm

Not a bad thing to have another

User avatar
Nissan12
Street 2NR
Posts: 42
Joined: July 21st, 2012, 1:25 pm

Re: P10/P11/P12 Club

Postby Nissan12 » December 2nd, 2015, 6:36 pm

Sasenarine wrote:Need assistance with my P12.
QR20 engine and CVT tranny
Tranny keeps going into 'fail safe mode' and holding back after driving from Diego to El Socorro now.
Took it to Julien in Cunupia when I 1st bought it and replaced two speed sensors (one on top and below tranny) and it worked for a few minutes until I reach highway. (did diagnostic tests to detect these)
Only happens when I drive kinda fast.
The tech there said the cvt oil in good condition but wants to do a thorough check on the tranny.
Basically I want to know if any one had similar experience and what I should have them check.



My car is from garage to garage with same problem. Changed two sensors ($3k) and no change. All electrical wires checked and loaner TCM installed to see if any difference. Next check is the step motor to see if that works. Can't accept it's the tranny itself as it worked fine one day and dead the next. The joys of a 2003 car that has technology that locals still can't diagnose

Advertisement

Return to “NISSAN”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests