TriniTuner.com  |  Latest Event:  

Forums

The A/C problem thread. Check here first! (Mods plz sticky)

Tuning advice, problems and troubleshooting

Moderator: 3ne2nr Mods

Jerry84
3NE 2NR for life
Posts: 168
Joined: September 27th, 2011, 12:29 am

Re: The A/C problem thread. Check here first! (Mods plz sticky)

Postby Jerry84 » December 11th, 2018, 11:42 pm

cueball1990 wrote:having an issue with my 1nze fe 2002 fielder. the AC works but when it is on the compressor is extremely noisy and idles rough. the ac guy i checked said the compressor is "filing" not sure what he meant but can anyone tell me a possible cause for the noise? it sounds like a rattle and when the car is running whines which increases with the engine rpm, but the clutch still cycles on an off as normal. i also notice my dash lights flicker when it is on but is normal while im driving.
Did you get through with this issue? Got a similar problem and looking for possible solutions after wasting money on reputable ac technicians

User avatar
jose123
3NE 2NR for life
Posts: 167
Joined: July 17th, 2006, 12:49 pm
Location: Trinidad

Re: The A/C problem thread. Check here first! (Mods plz sticky)

Postby jose123 » January 4th, 2019, 6:59 am

Hi,
My 2012 Sylphy (B17) is not pushing air out any vents. Usually when the AC goes on a noise is heard and the vents blow. Now it does not happen. At various points below the dash the air is cold. The rear vents have some airflow.
Research shows it is the vent position control. Can anyone suggest someone who can check this?
Thanks.

User avatar
Dave
3NE 2NR Moderator
Posts: 16509
Joined: April 22nd, 2003, 8:07 am
Location: playing with above and below
Contact:

Re: The A/C problem thread. Check here first! (Mods plz sticky)

Postby Dave » January 4th, 2019, 7:16 am

Sounds like the blower resistor or blower itself.

User avatar
jose123
3NE 2NR for life
Posts: 167
Joined: July 17th, 2006, 12:49 pm
Location: Trinidad

Re: The A/C problem thread. Check here first! (Mods plz sticky)

Postby jose123 » January 4th, 2019, 7:18 am

Dave wrote:Sounds like the blower resistor or blower itself.


Compressor and blower actually working. Blower changes speed perfectly with the speed control on the panel as it always did.

But can u suggest someone, preferably around St. Helena/ Trincity, to check this ASAP?

User avatar
X_Factor
TriniTuner 24-7
Posts: 9398
Joined: April 27th, 2003, 5:54 pm
Location: St. Augustine
Contact:

Re: The A/C problem thread. Check here first! (Mods plz sticky)

Postby X_Factor » February 13th, 2019, 5:14 pm

issue-- works perfect on mornings and night, unless the car is moving it blows warm especially around midday
carried it by an a/c guy, said it needed topping up and oil...did that
now pressure, blows hot all the time with the weird probably ac gas smell through the vents

any ideas?

User avatar
Dave
3NE 2NR Moderator
Posts: 16509
Joined: April 22nd, 2003, 8:07 am
Location: playing with above and below
Contact:

Re: The A/C problem thread. Check here first! (Mods plz sticky)

Postby Dave » February 13th, 2019, 6:03 pm

Smell through vents sounds like a leaky evaporator.

User avatar
skylinechild
3ne2nr Toppa Toppa
Posts: 5662
Joined: January 13th, 2008, 11:38 pm
Location: In a Skyline

Re: The A/C problem thread. Check here first! (Mods plz sticky)

Postby skylinechild » February 14th, 2019, 2:39 am

Dave wrote:Smell through vents sounds like a leaky evaporator.


dave called it... leaky evaporator... get it replaced....i had my evaporator replaced by k wilson in arima - cost for everything - parts labour was $1600. got warranty and guarantee too.... 8-)

Dave...where meh Nissan horn..... :lol:

User avatar
Dave
3NE 2NR Moderator
Posts: 16509
Joined: April 22nd, 2003, 8:07 am
Location: playing with above and below
Contact:

Re: The A/C problem thread. Check here first! (Mods plz sticky)

Postby Dave » February 14th, 2019, 7:59 am

Right so the local units came with two horns. Soon will replace them.

Musical Doc
Trinituner Peong
Posts: 489
Joined: January 22nd, 2013, 7:59 pm

Re: The A/C problem thread. Check here first! (Mods plz sticky)

Postby Musical Doc » May 27th, 2019, 8:25 am

Hey guys. Having a problem with my tiida a/c. It works fine when I put it on but if I stop anywhere an leaves the car running in park, it stops blowing cold when I start back driving. It only starts working again if I cut off the car then start back. Any ideas?

adnj
3ne2nr Toppa Toppa
Posts: 5332
Joined: February 24th, 2014, 2:55 pm

Re: The A/C problem thread. Check here first! (Mods plz sticky)

Postby adnj » May 27th, 2019, 8:34 am

Musical Doc wrote:Hey guys. Having a problem with my tiida a/c. It works fine when I put it on but if I stop anywhere an leaves the car running in park, it stops blowing cold when I start back driving. It only starts working again if I cut off the car then start back. Any ideas?
Check:
Engine fan
Engine fan belt
Engine idle speed when AC is on
AC fan control
AC fan control relays

Musical Doc
Trinituner Peong
Posts: 489
Joined: January 22nd, 2013, 7:59 pm

Re: The A/C problem thread. Check here first! (Mods plz sticky)

Postby Musical Doc » May 27th, 2019, 4:14 pm

adnj wrote:
Musical Doc wrote:Hey guys. Having a problem with my tiida a/c. It works fine when I put it on but if I stop anywhere an leaves the car running in park, it stops blowing cold when I start back driving. It only starts working again if I cut off the car then start back. Any ideas?
Check:
Engine fan
Engine fan belt
Engine idle speed when AC is on
AC fan control
AC fan control relays


The fan seems to be running normal, the fan belt was changed last year and feels stiff enough, engine idle speed is about 800 rpm with the ac on. May have to look into the fan control and relays then.

Advertisement

Return to “AUTOMOTIVE TECH”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests